Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Απειλεί με απεργίες ο Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ αν γίνει η ιδιωτικοποίηση

Με κινητοποιήσεις θα αντιδράσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, Νίκο Φωτόπουλο, σε περίπτωση που προχωρήσουν οι ιδιωτικοποίησεις που προανήγγειλε η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Φωτόπουλος τόνισε πως «θα κάνουμε αγώνα, θα ενημερώσουμε την κοινωνία για το τι πρόκειται να συμβεί αν ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση», ενώ εξήγησε πως σε έναν «αγώνα χρησιμοποιούνται όλα τα νόμιμα όπλα και η απεργία είναι ένα νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο όπλο».

Τόνισε, επίσης, ότι δεν αποτελεί δικό τους στόχο να ταλαιπωρήσουν το λαό, ενώ προειδοποίησε ότι για ότι συμβεί δεν θα φταίνε οι εργαζόμενοι, καθώς αυτοί είναι οι «αμυνόμενοι».

Οπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις του Νίκου Φωτόπουλου προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτηρίζει τον συνδικαλιστή alter ego του Αλέξη Τσίπρα, και αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «βάζει τον κ. Φωτόπουλο να απειλήσει εν μέσω καύσωνα τον ελληνικό λαό με απεργίες και μπλακ άουτ».

«Φυσικά, δεν περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον κ. Φωτόπουλο, άλλωστε αυτός τον υποκινεί. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες και τις ευπαθείς ομάδες, δεν θα επιτρέψει τα παιχνίδια με τη δημόσια υγεία, δεν θα αφήσει να πληγεί και πάλι ο τουρισμός μας. Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε απειλές και εκβιασμούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...