Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με ιστιοφόρο στο Κάβο Ντόρο

Βραδινές ώρες της Κυριακής το Δ/Ξ MINERVA GEORGIA Ν.Π. 11699, με πλήρωμα 28 άτομα, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Στενού Καφηρέως, συγκρούσθηκε με το Ι/Φ ALWAYS SUMMER Ν.Π. 7126 με μοναδικό επιβαίνοντα τον Κυβερνήτη.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πλώρη του Ι/Φ χωρίς να διαπιστωθεί εισροή υδάτων ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Αμφότερα πλοία, συνοδευόμενα από πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο είχε σπεύσει στην περιοχή, κατέπλευσαν με ασφάλεια, πρώτες πρωινές ώρες , στο λιμάνι της Καρύστου.

Το δεξαμενόπλοιο, έμφορτο με crude oil, είχε ξεκινήσει από τη Μαύρη Θάλασσα και είχε προορισμό το Rotterdam ενώ το ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από το Λαύριο με προορισμό τη Σκύρο. Το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου και ο Κυβερνήτης του ιστιοφόρου είναι καλά την υγεία τους. Από το Υπολιμεναρχείο Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύθηκε ο απόπλους των MINERVA GEORGIA και ALWAYS SUMMER μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρηση αξιοπλοΐας τους.
dailypress24.blogspot.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...