Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

New York Times: "Προς χρεοκοπία η Ελλάδα"

Η γνωστή αμερικανική εφημερίδα New York Times σε άρθρο της με τίτλο «Προς χρεοκοπία η Ελλάδα καθώς τα έσοδα από φόρους εξαντλούνται» αναφέρεται ότι... η Ελλάδα χρειάζεται να βάλει στα ταμεία της 1,7 δις ευρώ καθώς πολίτες και επιχειρήσεις δεν έχουν πλέον φοροδοτική ικανότητα και εκτιμά πως τον Ιούλιο η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο επικεφαλής ελέγχων του ΣΔΟΕ, Νίκος Λέκκας κάνει λόγο για εμπόδια εκ μέρους των τραπεζών στους ελέγχους. Όπως επισημαίνει έως σήμερα οι ελληνικές τράπεζες έχουν από το 2010 παρακωλύσει περίπου 5.000 αιτήσεις για παροχή στοιχείων σε λογαριασμούς. «Οι τράπεζες καθυστερούν να στείλουν στοιχεία από 8 έως 12 μήνες. Και όταν το κάνουν στέλνουν τεράστιες ποσότητες εγγράφων για να δημιουργήσουν σύγχυση. Μέχρι να καταλάβουμε τι γίνεται, το χρήμα έχει πετάξει», αναφέρει. Μάλιστα χαρακτηρίζει «μεγάλο ψάρι» 18.300 υπεράκτιες επιχειρήσεις που ανήκουν σε πλούσιους.

Μία από τις επιπτώσεις της κρίσης είναι ότι είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής, αναφέρει ο Νίκος Μάιτος, στέλεχος του ΣΔΟΕ, ο οποίος αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ελέγχων που διενεργούσε με την ομάδα του στη Νάξο, τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός προειδοποιούσε τους κατοίκους για τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...