Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Περιβαλλοντικές Δράσεις από τον Δήμο Χαλκιδέων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (στις 5 Ιουνίου) και εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, ο Δήμος Χαλκιδέων επικεντρώνει τις δράσεις του στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και στον καθαρισμό των παραλιών. 


Για την ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ έχει προγραμματιστεί:

1. Η Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου, σε συνεργασία με την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Πρωτοβαθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας, προχωράει σε καθαρισμό των παραλιών.
Στους καθαρισμούς θα πάρουν μέρος εργαζόμενοι και μηχανήματα της Δ/νσης Καθαριότητας καθώς και παιδιά Δημοτικών Σχολείων, στα οποία θα έχουν δοθεί γάντια.

Θα καθαριστούν οι παραλίες: Ροδιές (Κανήθου), Αστέρια, Σουβάλα, Κουρέντι, Φάρος, Παπαθανασίου, Συκιές, Λιανή ΄Αμμος, ΄Εξω Παναγίτσα (στο Ορφανοτροφείο).
Θα συμμετέχουν συνολικά 550 παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία 3ο, 4ο, 5ο, 9ο, 11ο, 13ο, 15ο, 18ο, 19ο και 21ο Χαλκίδας και Μύτικα.

2. Η Δημοτική Ενότητα Αυλίδας, σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής, προχωράει σε καθαρισμό των παραλιών στο Φάρο και στην Παραλία Αυλίδας, με τη συμμετοχή των παιδιών των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων των δύο κοινοτήτων.
(Στο Βαθύ Αυλίδας, όπως και στη Δροσιά. ήδη πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες δράσεις αυτήν την εβδομάδα.)

3. Η Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Επιτρόπων του Β΄ Βρεφονηπιακού Δημοτικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου Χαλκίδας, διοργανώνει γιορταστική δράση, με το σύνθημα «φυτεύουμε λουλούδια, δίνουμε χρώμα και ζωή».
Παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας, του Β΄ και των παραρτημάτων του Δ΄ και Ε΄ Παιδικών Σταθμών και του Νηπιαγωγείου, θα ενημερωθούν για την αξία του πράσινου στη ζωή της πόλης, θα φυτέψουν λουλούδια στο χώρο απέναντι από την είσοδο του Κάστρου Κανήθου και στη συνέχεια θα κάνει το καθένα μια δική του ζωγραφιά για την πόλη μας και το πράσινο.
Λόγω του εργάσιμου της ημέρας δεν επιτρέπεται τελικά να σχηματισθεί ο απαραίτητος αριθμός δυτών ώστε να πραγματοποιηθεί η δράση καθαρισμού του βυθού της παραλίας Χαλκίδας, στο Στρογγυλό, από τον Ευβοϊκό Σύλλογο Ελεύθερης και Αυτόνομης Κατάδυσης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...