Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

69χρονος ομογενής αποφοιτά μαζί με τους γιους του!

Μάθε παιδί μου γράμματα λένε, παραδοσιακά, οι γονείς στα παιδιά τους. Στην περίπτωση, όμως, του 69χρονου ομογενή Τομ Δημάκη, που ζει στο Λιν της Μασαχουσέτης, ο ίδιος όχι μόνο... παρότρυνε τα παιδιά του να σπουδάσουν, αλλά αποφοίτησε μαζί τους, εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής.

Ο γνωστός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Τομ Δημάκης, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, αποφοίτησε με δίπλωμα ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων, μαζί με τους τρεις γιους του, Ανδρέα, Τιμόθεο και Ηλία, από το πανεπιστήμιο «Suffolk» της Βοστώνης.

Διακαής πόθος του κ. Δημάκη ήταν να πάει για ανώτερες σπουδές, μετά από την επιστροφή του από τον πόλεμο του Βιετνάμ, το 1967, αλλά δεν υπήρχε ποτέ χρόνος διαθέσιμος, καθώς εργαζόταν νυχθημερόν στην επιχείρησή του «Old Neighborhood Foods», συνεχίζοντας την επιχειρηματική παράδοση της οικογένειάς του.

Η εκπλήρωση του ονείρου δεν ήταν και πολύ εύκολη υπόθεση, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια ο κ.Δημάκης αφιέρωνε αρκετό χρόνο, με τους τρεις γιους του, για τη μελέτη των μαθημάτων στη Σχολή Επιχειρήσεων «Sawyer», του πανεπιστημίου του «Suffolk». Έπαιρναν μαζί τα ίδια μαθήματα, ενώ συνέχιζαν να εργάζονται μαζί στην επιχείρησή τους, η οποία σήμερα απασχολεί 375 άτομα.

Σε δήλωσή του στον αμερικανικό ραδιοσταθμό «WBZ 1030», ο γιος του, Τιμόθεος, είπε, πως ο πατέρας του τώρα μιλά για εγγραφή στη Νομική Σχολή, αν και ο ίδιος δεν το πιστεύει.

Ο ευτυχής ομογενής είναι από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Λιν, της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού και οι δωρεές του ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, τονίζει ο «Εθνικός Κήρυκας».

Σημειώνεται, ότι η Μασαχουσέτη, όπου φέτος αποφοίτησαν 67.000 άτομα από τα εκατό και πλέον κολέγια και πανεπιστήμια της, θεωρείται από τις επιφανέστερες πανεπιστημιουπόλεις και ακαδημαϊκά κέντρα των ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...