Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Πρωτοβουλίες από την Μητρόπολη Χαλκίδας για τις αυξανόμενες αυτοκτονίες.

Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του σοβαρού και διαρκώς αυξανομένου φαινομένου των αυτοκτονιών.

Πρώτο βήμα υπήρξε η σύνταξη και αποστολή σχετικής Εγκυκλίου, από τον  Σεβασμιώτατο
Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου προς τον ευσεβή Λαό, η οποία αναγνώσθηκε  Κυριακή των Αγίων Πάντων 10 Ιουνίου 2012.

Δεύτερο βήμα αποτελεί η πραγματοποίηση Γενικού Ιερατικού Συνεδρίου την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012, το οποίο θ’ ασχοληθεί ιδιαιτέρως και με αυτό το ζήτημα, με άμεσο στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίησή τους σε θέματα αναγνώρισης και άμεσης διαχείρισης αυτοκαταστροφικών ανθρώπων.

Παράλληλα και σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «Η ΚΛΙΜΑΚΑ», προγραμματίζεται, για το κοινό και του Φορείς της Πόλεως, Ανοικτή Εκδήλωση με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Οικονομική Κρίση: αναγνωρίζοντας και προλαμβάνοντας την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, στις 7:00 το απόγευμα στη μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αντιπεριφερείας Ν. Ευβοίας (Χαϊνά 93) και καλούνται οι Φορείς της Πόλης μας, οι Πολίτες και τα Μ.Μ.Ε. να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση αυτού του άσχημου φαινομένου.

Στην εγκύκλιο που στάλθηκε από την Μητρόπολη , ανάμεσα στα άλλα, αναφέρονται και τα εξής:

" Θλίψη και ανησυχία μεγάλη προκαλούν σε όλους μας οι αυτοκτονίες, που διαρκώς αυξάνονται και φαίνεται να έχουν σαν κύρια αιτία τους την δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται, τα τελευταία χρόνια, η πατρίδα μας.

Πρέπει όμως να διερωτηθή και ο σκεπτόμενος την αυτοκτονία. Είναι λύση αυτή που του προτείνει ο διάβολος; Θα λυτρωθή από τα πρόσκαιρα βάσανα, όμως θα αυτοκαταδικασθή στην αιώνια κόλαση! Περιμένει, μήπως, να δώσει μήνυμα μ’ αυτή του την επιλογή; Σε ποιούς; Η είδηση μιας αυτοκτονίας έγινε πλέον συνήθεια. Όλοι προς στιγμήν στενοχωρούμεθα, αλλά και όλοι σχεδόν αμέσως το λησμονούμε, ισχυριζόμενοι ότι η ζωή συνεχίζεται!

Προς τούτοις, χρειάζεται να ξανασκεφθούμε όλοι μας τη ζωή μας, το σκοπό της υπάρξεώς μας και τις επιλογές μας.

Είναι λάθος τραγικό να ερευνούμε απόλυτα τις ελπίδες μας στους ανθρώπους η στον ίδιο μας τον εαυτό και να στηρίζουμε στα υλικά αγαθά την ασφάλεια μας και τη χαρά μας.

Όταν τα στηρίγματά μας αυτά αποδειχθούν σαθρά και καταπέσουν, τότε βιώνουμε τον μηδενισμό. Κλονιζόμαστε! Είναι κρίσιμη η ώρα αυτή της καταρρεύσεως των ειδώλων, γιατί η στρέφεται ο άνθρωπος προς το Θεό, οπότε η απελπισία του λειτουργεί ως προνόμιο και σώζεται η απογοητεύεται πλήρως και μπορεί να οδηγηθή στην κατάθλιψη και στην αυτοκτονία".

Ολόκληρη η εγκύκλιος στο www.imchalkidos.gr


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...