Τρίτη 1 Μαΐου 2012

VIDEO - Στον Κορυδαλλό ο Μάκης Ψωμιάδης

Δεν αρνήθηκε τον όρο "πολιτικός κρατούμενος" αλλά αρνήθηκε να τον επαναλάβει. Αυτή τη φορά, οι δικαστικές αρχές δεν άφησαν τον Μάκη Ψωμιάδη ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.


Λιγότερο από μια ώρα έμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα ο Μάκης Ψωμιάδης. Το μόνο που έπρεπε άλλωστε να γίνει ήταν να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, στην οποία εμπλέκεται σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές. Μετά, διατάχθηκε η μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού. Αυτή τη φορά δεν υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα και ο "Big Mac" δεν αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα, ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα ρωτήθηκε αν πιστεύει ακόμη πως είναι πολιτικός κρατούμενος. "Έχω μια φορά μιλήσει γι' αυτό το θέμα και δεν πρόκειται να ξαναπαντήσω", είπε. Και όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως μπορεί η ελληνική δικαιοσύνη να τον εμπιστευτεί ξανά, μετά από όσα έχουν προηγηθεί... μεταξύ τους, η απάντηση ήταν επίσης κοφτή: "δεν ξέρω τι μπορεί να πιστεύει η δικαιοσύνη".

Από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο "Μάκαρος" πήρε το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Τη Δευτέρα, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι κλιμάκιο της Ιντερπόλ στην πΓΔΜ παρέδωσε τον Μάκη Ψωμιάδη, που κρατείτο στις φυλακές των Σκοπίων από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου σε αντίστοιχο ελληνικό κλιμάκιο. Η απέλαση του πρώην μεγαλομέτοχου της Καβάλας έγινε μετά από μήνες διαπραγματεύσεων Ελλάδας-Σκοπίων και αφού χρειάστηκε η παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για να καμφθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα.

Σε σημείο της λεγόμενης "νεκρής ζώνης" του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων, έγινε η παράδοση του Μ. Ψωμιάδη. Μετά τα διαδικαστικά θέματα στη συνοριακή διάβαση ο 56χρονος επιχειρηματίας μπήκε σε όχημα του ελληνικού κλιμακίου της Ιντερπόλ και πέρασε στις 2.20 σε ελληνικό έδαφος.

Λίγο μετά τις 20.00 έφτασε στη ΓΑΔΑ και ανέβηκε στον 7ο όροφο του κτιρίου χωρίς να τον δει κανένας. Εκεί βρίσκονταν οι δικηγόροι του, ο γιος του και η κόρη του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...