Τρίτη 1 Μαΐου 2012

«Ο πολιτισμός στο σχολείο… Δημιουργία και φαντασία» στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

Με πρωτοβουλία των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλειας Καλαμπαλίκη και Νεκτάριου Καντανολέων και τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ) μέσω της προέδρου της Ρούλας Παπαιωάννου, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν με ιδιαίτερη επιτυχία μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και των δυο βαθμίδων, σεμινάριο με θέμα:

«Ο πολιτισμός στο σχολείο… Δημιουργία και φαντασία»

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να παρουσιάσει, με τρόπο βιωματικό, τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν στην τάξη στα πλαίσια των προγραμμάτων καινοτόμων δράσεων.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν εργαστήρια που αφορούσαν τεχνικές του Θεάτρου του Καταπιεσμένου του Boal, την τέχνη της μυθοπλασίας, τη δημιουργική γραφή με παιδιά, την κινηματογραφική γραφή, το θεατρικό παιχνίδι.

Εμψυχωτές ήταν η Γιάννα Πιτούλη, Θεατροπαιδαγωγός-Δασκάλα, ο Νίκος Καζάζης ,Φιλόλογος – Ψυχολόγος ,η Πόπη Κύρδη , Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Α΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας, ο Γιώργος Θανόπουλος ,Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων Δυτικής Αττικής και η Χαρά Αλεξάκη , Θεατροπαιδαγωγός

Το σεμινάριο έγινε στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...