Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - P.Issue: Άνοδο για ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένο και ΔΗΜΑΡ αναμένουν οι πολίτες

Ενισχυμένο θεωρούν οι πολίτες ότι θα βγει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα σε ενδεχόμενη νέα εκλογική αναμέτρηση. Σε ποσοστό 52% οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει ακόμα καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι πολίτες σε ποσοστό 76% θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορέσει να επαναλάβει το θετικό αποτέλεσμα της Κυριακής 6 Μαίου.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, οι πολίτες σε ποσοστό 46% πιστεύουν ότι η ΝΔ θα αυξήσει το εκλογικό της μερίδιο, σε ποσοστό 42% ότι άνοδο θα σημειώσει η ΔΗΜΑΡ, σε ποσοστό 40% ότι καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και για τους Οικολόγους Πράσινους, ενώ βελτίωση των ποσοστών του ΛΑΟΣ βλέπει το 33%. Για το ΠΑΣΟΚ ελπίζει σε ανάκαμψη μόλις το 28%.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής, αποτυπώνει το κλίμα αβεβαιότητας και σύγχυσης που εξακολουθεί να επικρατεί το εκλογικό σώμα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 56% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα των εκλογών, ωστόσο σε ποσοστό 81% δεν θα ψήφιζαν διαφορετικά σε ενδεχόμενη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...