Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Δημήτρης Αναγνωστάκης: Οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ

Τελευταία γινόμαστε μάρτυρες μιας τυφλής κι ανώφελης σύγκρουσης, ανάμεσα στα στελέχη του Νεοφιλελευθερισμού (όπως αυτός εκφράζεται από το παλιό δίπολο Ν.Δ. & ΠΑ.ΣΟ.Κ) και τα στελέχη της λαϊκίστικης, δημαγωγικής και ανεύθυνης πλέον Αριστεράς, του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Μοναδικός σκοπός αυτής της τεχνητής πόλωσης, να κερδηθούν οι εντυπώσεις, προσπερνώντας την ουσία και στρουθοκαμηλίζοντας μπροστά στη σκληρή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Επειδή ποτέ δεν υπήρξα οπαδός του πολιτικού ετεροπροσδιορισμού αλλά υπέρμαχος του αυτοπροσδιορισμού, θέλω μέσα από αυτό το σημείωμα να προβάλλω τις θέσεις της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και να παρουσιάσω τις άμεσες δεσμεύσεις μας, προκαλώντας και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να παρουσιάσουν επιτέλους θέσεις και πρόγραμμα, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο έλληνας πολίτης, προκειμένου να επιλέξει με βάση τη λογική και το επιχείρημα και όχι με βάση το life style και τα επικοινωνιακά τερτίπια.

Εμείς λοιπόν τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. δεσμευόμαστε, να κινηθούμε σταθερά στις δύο αλληλοσυμπληρούμενες κατευθύνσεις: Μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ και σταδιακή απαγκίστρωση-αποδέσμευση από το μνημόνιο.
Αξιοποιώντας το ευνοϊκότερο κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη, μετά την εκλογή του Ολάντ και την υποχώρηση των συντηρητικών δυνάμεων στην Γερμανία, έχουμε επιπλέον  δυνατότητες να διαπραγματευτούμε σκληρά, για τα συμφέροντα των εργαζομένων και να υπερασπιστούμε τη θέση της χώρας μέσα στην ευρωζώνη.
Οι μαγκιές του τύπου «Ολαντρεου» δεν συνιστούν υπεύθυνη πολιτική στάση και δεν εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα. Αντίθετα προξενούν  -χωρίς λόγο- αντιπαραθέσεις, που δυσχεραίνουν την όποια δυνατότητα συνεννόησης με τους εταίρους μας.
Θέσεις ΔΗΜ.ΑΡ.•Σε άμεση προτεραιότητα για μας, είναι το να διαπραγματευτούμε την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2018, για να πάρει ο τόπος μια βαθειά ανάσα και να ανασυνταχθούμε ως κοινωνία.
•Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η κατάργηση της νομοθεσίας για τη μείωση των κατώτατων μισθών, που συμπαρέσυρε όλες τις αμοιβές προς τα κάτω.
•Άμεσα αντιμετωπίζουμε το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας.
•Πρώτο μέλημα μας η διεκδίκηση και εφαρμογή ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος, προκειμένου να υπάρξουν και θέσεις εργασίας.
Δεσμεύσεις ΔΗΜ.ΑΡ.Για να αποτρέψουμε και για να αποφύγουμε νέα μέτρα τον Ιούνιο του 2012, με στόχευση τις περαιτέρω μειώσεις των συντάξεις και τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, θα παλέψουμε για να υποκατασταθούν από :
*Περικοπές των δημοσίων δαπανών με στόχο μείωση 4 δις, που αφορούν σε αμυντικές δαπάνες, φαρμακευτική δαπάνη και ότι αφορά στη δημόσια διοίκηση, μόνο κατά το σημαντικό σκέλος της καταπολέμησης της σπατάλης και της ανορθολογικής διαχείρισης πόρων και όχι με περικοπές μισθών και δαπανών στο κοινωνικό κράτος.
*Καταπολέμηση της διαφθοράς, μέσω των νέων συστημάτων ελέγχου των δημοσίων δαπανών και των διαγωνισμών, με στόχο μείωση κατά 2 δις του ποσού των δημόσιων προμηθειών.
*Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που υπολογίζεται στο 30% του ΑΕΠ με στόχο να συλληφθεί το 1/3 και να προστεθούν στα έσοδα 6 δις.
Αυτά είναι τα άμεσα μέτρα και οι άμεσες δεσμεύσεις μας, που προτείνουμε ως ΔΗΜ.ΑΡ. και φυσικά η επαναδιαπραγμάτευση θα συνεχίζεται, μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας.
Όμως η χώρα για να διαπραγματευτεί και να προχωρήσει στη σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο και τους επαχθείς όρους του, πρέπει να έχει κυβέρνηση.
Και όσο ισχυρότερη βγει η ΔΗΜ.ΑΡ. και ο τρίτος πόλος που συγκροτεί, από την κάλπη, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να σχηματιστεί κυβέρνηση με προοδευτικό προσανατολισμό, ικανή να κρατήσει την χώρα μέσα στην Ευρώπη και να προχωρήσει στη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.
Τέλος ξεκαθαρίζουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να ξέρουν οι πολίτες τι ψηφίζουν, σε ότι μας αφορά, δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες κατά σειρά εκλογές.
Όσο πιο ισχυρή είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ τόσο πιο προοδευτική, αποτελεσματική και σταθερή θα είναι η κυβέρνηση, που έχει ανάγκη η χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Με εκτίμηση και φιλία
Αναγνωστάκης Δημήτρης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...