Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Κακουργηματική δίωξη σε 13 γιατρούς για «περίεργες» προμήθειες στο Ιπποκράτειο

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για προμήθειες υλικών που έγιναν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο προκαλώντας ζημιά ύψους περίπου 4.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δίωξη στρέφεται εναντίον 13 γιατρών στην στην Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου καθώς και εναντίον του πρώην διοικητή και υποδιοικητή του νοσκομείου.

Η έρευνα έγινε από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας και την Εποχειρησιακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ και ήδη το σχετικό πόρισμα παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές. Οπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα για την προμήθεια υλικών στις δύο συγκεκριμένες κλινικές δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία που είχε οριστεί από το διοικητικό συμβούλιο ενώ από τους γιατρούς έγιναν παραγγελίες υγειονομικών υλικών από εξωσυμβατικές προμηθεύτριες εταιρίες.

Την υπόθεση αποκάλυψε ο «Αγγελιοφόρος» ενώ έχει ήδη επιμεριστεί η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε και οι 13 γιατροί καλούνται να επιστρέψουν το ποσό του 1.789.000 ευρώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...