Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Κάρυστος: Τράκαραν στο λιμάνι

Το Σαββάτο βράδυ ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Καρύστου, για περιστατικό πρόκλησης υλικών ζημιών σε τρία (3) ναυταθλητικά σκάφη.
Συγκεκριμένα μετά τον κατάπλου και την πλαγιοδέτηση στη δυτική προβλήτα του λιμένος Καρύστου οκτώ (08) ναυταθλητικών σκαφών προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα Ιστιοφόρα σκάφη «ΣΑΪΤΑ» Ν.Π. 4652, «KALLISTI» σημαίας Γαλλίας και «ΝΙΔΑΝΙΚ ΙΙ» Ν.Π. 4071, ύστερα από πρόσκρουσή τους στην προβλήτα.
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους η πρόσκρουση προκλήθηκε εξαιτίας των απόνερων που δημιουργήθηκαν κατά την έξοδο από το λιμάνι συγκεκριμένου Αλιευτικού σκάφους.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ένας από τους ιδιοκτήτες των Ιστιοφόρων κατά δήλωσή του τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Από το Υπολιμεναρχείο Καρύστου, που διενεργεί την προανάκριση, για τα Ι/Φ «ΣΑΪΤΑ» και «ΝΙΔΑΝΙΚ ΙΙ απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης των ζημιών και επιθεώρησής τους από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεωρήσεων και χορηγήσεως βεβαίωσης αξιοπλοΐας και διατήρησης των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας τους, ενώ για το Ι/Φ «KALLISTI» απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι επιθεώρησης του σκάφους και προσκομίσεως βεβαιωτικού αποκατάστασης ζημιών και διατήρησης της ισχύος των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας του από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...