Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας κατά των «αγανακτισμένων πολιτών» για τους μετανάστες

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με ιδιαίτερο προβληματισμό, παρακολουθεί τις εντεινόμενες, το τελευταίο διάστημα, ρατσιστικές παρεμβάσεις, «αγανακτισμένων πολιτών», που επιχειρούν, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, να υποκαταστήσουν την πολιτεία και τους θεσμούς της.

 Το φαινόμενο της μετανάστευσης, μεγάλων πληθυσμιακών μαζών, είναι προϊόν της παγκόσμιας εκμετάλλευσης των λαών, από τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού και του διεθνούς κεφαλαίου.
 Η ισοπέδωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, από ανελεύθερα και φασιστικά καθεστώτα και η παγκόσμια ανακατανομή εργασίας, υποχρεώνουν σε μαζική φυγή από την πατρίδα τους χιλιάδες συνανθρώπους μας, αναζητώντας την ελευθερία και καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας.

 Οι μετανάστες, έρμαια στην εκμετάλλευση δουλεμπόρων αλλά και πολιτικών σκοπιμοτήτων, πληρώνουν το κόστος αυτών των πρακτικών.

 Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, έχει ξεκαθαρίσει, πως θεωρεί τους μετανάστες, νόμιμους και παράνομους, ΘΥΜΑΤΑ του διεθνούς κεφαλαίου.

 Καταδικάζουμε, ταυτόχρονα τους αυτόκλητους τιμωρούς, που στο όνομα της εθνικής καθαρότητας και των πολιτικών σκοπιμοτήτων, επιχειρούν να επιβάλλουν το νόμο και την τάξη, εκμεταλλευόμενοι την παγκόσμια οικονομική κρίση, την ανασφάλεια, την ανεργία και την κοινωνική αποσάθρωση.

 Ζητάμε την εφαρμογή πολιτικών που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μετανάστευσης στην ανθρωπιστική της βάση και θα δίνουν ουσιαστικές απαντήσεις, στην αντιμετώπιση ενός παγκόσμιου φαινόμενου, που τείνει να γίνει σύγχρονη μάστιγα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...