Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μ. Μόντι: "Νομίζω πως οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ"

Σε τηλεοπτική συνέντευξη στο CNN στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε πως η Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση θα βρουν μια λύση προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση και να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

O κ. Μόντι σημείωσε: «Νομίζω πως οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ. Όμως, δεν είναι όλοι οι Έλληνες έτοιμοι να κάνουν ό,τι πρέπει για να παραμείνουν στο ευρώ. Αλλά νομίζω πως καθώς προχωράμε προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, το αίσθημα στην Ελλάδα που είναι κρίσιμο για τη χώρα, και νομίζω επίσης και για την Ευρώπη, αλλά σίγουρα για τη χώρα, να παραμείνει στο ευρώ θα κατακτήσει τα πνεύματα και τα πολιτικά προγράμματα.»

Παράλληλα, επεσήμανε: «Νομίζω πως σε αυτό το πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ελληνικές αρχές, η ό,τι απομένει απ΄ αυτές στη διαδικασία που οδηγεί στις εκλογές, θα βρουν μια λύση. Δεν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ που η Ευρώπη χτυπά σ΄ έναν τοίχο και ξαφνικά, όλα τα πνεύματα εγείρονται, η πολιτική βούληση συγκλίνει, και βρίσκεται η λύση. Όμως είναι μια κατάσταση κρίσιμη».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...