Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Free hugs: Πώς ξεκίνησε το κίνημα που σκορπίζει χαμόγελα σε όλο τον κόσμο;

Σας έχει τύχει να περπατάτε στους δρόμους μιας πόλης και να βλέπετε νέους να κρατάνε μία ταμπέλα και να προσφέρουν δωρεάν αγκαλιές;

Free Hugs λεγεται και είναι από τις πιο επιτυχημένες πρωτοβουλίες που διαθόθηκαν παγκοσμίως μέσω των κοινωνικών δικτύων και του Internet.

Δημιουργός της πρωτοβουλίας ο Juan Mann, που αναγκάστηκε εν μία νυκτί, για προσωπικούς λόγους, να φύγει από το Λονδίνο να γυρίσει στο Σίδνευ, την πόλη που γεννήθηκε χωρίς να έχει κάποιον να τον περιμένει. Πήγε λοιπόν στο σπίτι του και πάνω σε μία χαρτόκουτα έγραψε «FREE HUGS». Στάθηκε στον κεντρικό δρόμο της πόλης λοιπόν και περίμενε κάποιον να του δώσει μία αγκαλιά. Τα πρώτα 15 λεπτά, καθώς λέει ήταν λίγο περίεργα. Μετά όμως άρχισαν να πλησιάζουν άνθρωποι που είχαν την ίδια ανάγκη με εκείνον: μία αγκαλιά.

Το παράδειγμά του ακολούθησαν νέοι από όλο τον κόσμο, προσφέροντας δωρεάν αγκαλιές, και δωρεάν χαμόγελα. Εμείς το είδαμε στο Amsterdam, αγκαλιάσαμε στην Κολωνία, και όλοι μας παρακολουθήσαμε αυτή την «μεταδοτική ασθένεια» να συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, και την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη απ' ότι έχουμε μάθει.

Από την Καλκούτα και το Σίδνευ λοιπόν, ως την Φινλανδία και τον Καναδά οι Δωρεάν Aγκαλιές δημιούργησαν blogs, fan pages στο facebook και πολλές χιλιάδες κόσμου που έστω και για λίγο έγιναν χαρούμενοι.


Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...