Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ημερίδα Διατροφής και Υγείας για τους μαθητές και γονείς στο Σχηματάρι

Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας, της επικοινωνίας και της διαδικτυακής γνώσης είναι μεγάλη, αλλά παράλληλα παρατηρείται η παρακμή της σωματικής μας υγείας, το «Ινστιτούτο Πρόληψης – Διατροφής και Υγείας» διοργανώνει στη Δ.Ε Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας, εκπαιδευτική Ημερίδα Διατροφής και Υγείας για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων, αλλά και τους γονείς των παιδιών, με τον τίτλο «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ», με την πολύτιμη αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, την αμέριστη συμβολή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου και την ευγενική υποστήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 στις 18:00 – 19:00 (ώρα προσέλευσης 17:45) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου (οδό Κοσμά Αιτωλού & Τριών Ιεραρχών (δίπλα στο Δημαρχείο) με θέμα:
«ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ»
Οι ημερίδες και το επιστημονικό έργο του Ινστιτούτου N.H.P.I. έχουν τεθεί συνολικά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τροφίμων, του Υπουργείου Υγείας, ενώ ομιλητές είναι κορυφαίοι επιστήμονες από διάφορους εκπαιδευτικούς φορείς της χώρας μας.  (Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της ημερίδας και τις δύο αιγίδες των Υπουργείων).
Ειδικά στην πόλη του Σχηματαρίου, θα είναι εισηγητής ο αγαπητός στα παιδιά, ηθοποιός – συγγραφέας κ. Κώστας Κρομύδας, ο οποίος θα μεταδώσει το μήνυμα της σωστής διατροφής και της άσκησης με το δικό του χιουμοριστικό τρόπο. 
Οι εισηγητές του Ινστιτούτου θα αναλύσουν με απλό και ευχάριστο τρόπο στους δασκάλους, στους γονείς, αλλά κυρίως στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δ.Ε Σχηματαρίου την αξία της υγιεινής διατροφής η οποία θα πρέπει να στηρίζεται στην κλασική Μεσογειακή παράδοσή μας.

Περιληπτικά οι εισηγήσεις:
•«Προσεγγίζοντας τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών με χιούμορ» Ομιλητής: κ. Κώστας Κρομύδας, συγγραφέας – ηθοποιός
•«Χοληστερίνη – Υπόθεση αντρική ή πρόβλημα υπαρκτό στις γυναίκες και τα παιδιά?  Πως προλαμβάνονται τα καρδιοαγγειακά νοσήματα?» – Ομιλητής: Δρ. Σπύρος Ν. Παπαϊωάννου MD. PhD.FESC, επεμβατικός καρδιολόγος, διδάκτωρ ΑΠΘ, Αν. Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Ν.Ν.Α.
•«Εισαγωγή στο πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας – Βασικές αρχές σωστής διατροφής και άθλησης στα παιδιά» – Ομιλητής: κ. Δημήτρης Δελλής Πρόεδρος Ινστιτούτου και ημερίδας, ειδικός παθολόγος – διατροφολόγος
•«Ο Κώστας Κρομύδας ρωτά τα παιδιά για όσα άκουσαν και αναδεικνύει το νικητή γνώσεων υγιεινής διατροφής και πρόληψης» 
Στο τέλος της ημερίδας θα διανεμηθεί ενημερωτικό έντυπο υγιεινής διατροφής του Ινστιτούτου (επισυνάπτεται), ενώ ο αγαπημένος μικρών και μεγάλων Κώστας Κρομύδας θα υπογράψει αυτόγραφο σε όλους τους ακροατές της ημερίδας.
Σε αυτή την προσπάθειά ενημέρωσης, που αποτελεί μία κοινωνική προσφορά χωρίς κόστος για τα παιδιά και τους δημότες του Σχηματαρίου, που είτε αντιμετωπίζουν είτε πιθανά μελλοντικά να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, θα επιθυμούσαμε την αρωγή και συνεργασία σας ώστε να προβληθεί η Ημερίδα και να αναδειχθεί η ευαισθητοποίηση του Δήμου και ιδιαίτερα του 1ου Δημοτικού Σχολείου, σε θέματα εκπαίδευσης και υγείας των παιδιών της πόλης σας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...