Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά και στη Χαλκίδα

Με δύο, ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα τιμηθεί και φέτος η Πρωτομαγιά και στη Χαλκίδα. Το Εργατικό Κέντρο  οργανώνει συγκέντρωση στις 10 το πρωί  στην αίθουσα του και το ΠΑΜΕ (σύμφωνα με την πάγια τακτική του ΚΚΕ) κάνει τη δική του συγκέντρωση (όπως γράψαμε) στην παραλία.

Το Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για συμμετοχή στη φετινή πρωτομαγιά, την Τρίτη έχει ως εξής:

"Η 1η ΜΑΗ του 2012 βρίσκει όλους τους Έλληνες εργαζόμενους αλλά και όλη την κοινωνία στο σύνολό της, σε μια χωρίς προηγούμενο, επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματά τους.
 Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα Συνδικάτα απευθύνουν προσκλητήριο Ενότητας και Αγώνα στη μάχη για έναν κόσμο δίκαιο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση.
 Ένα κόσμο ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
 Με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος στη χώρα μας, νομοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια πρωτοφανείς αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές και ταυτόχρονα καταργούνται δημόσια κοινωνικά αγαθά, ιδιωτικοποιούνται δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί, οδηγείται μεγάλο τμήμα του Ελληνικού λαού στην απελπισία της ανεργίας, τη φτώχεια και τη περιθωριοποίηση.
 Η αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα, έχουν ξεπεράσει τα όρια του παγκόσμιου ρεκόρ.
 Επιβάλλεται λοιπόν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, που διεκδικούν τη ψήφο του Ελληνικού λαού να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και να δεσμευτούν για αλλαγή πολιτικής προς όφελος των εργαζομένων, του λαού και του τόπου.
 Η αλλαγή του πολιτικού συστήματος είναι επιβεβλημένη.
 Απαιτούμε, διεκδικούμε μια διαφορετική πολιτική, με σχέδιο και πρόγραμμα που να ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την εργασία, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή, χωρίς να επενδύει στην καταστροφολογία.
 Παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...