Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΜονήΟσίου Δαυΐδ: Νέος Ηγούμενος ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Εμμανουηλίδης

Με την Χάρη του Θεού και τους ψήφους των αδελφών της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, σήμερα Σάββατο 7 Απριλίου 2012, μετά την πρωινή Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, εξελέγη νέος Ηγούμενος ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Εμμανουηλίδης,(ήταν μέχρι σήμερα Γραμματέας), Ο  Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Εμμανουηλίδης διαδέχεται τον Ηγουμένου, Γέροντα Κύριλλο Γεραντώνη. που εκοιμήθη πριν 9 μέρες.

Στη πρωινή Θεία Λειτουργία, κατά την οποία μνημονεύθηκε ιδιαιτέρας ο μακαριστός Γέροντας Κύριλλος, λόγω της συμπληρώσεως εννέα ημερών από την μακαρία κοίμησή του, χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, ανταποκρινόμενος στο ομόφωνο αίτημα απάντων των πατέρων της Ιεράς Μονής για να παρίσταται ανάμεσά τους κατ’ αυτή την ημέρα, ενώ λειτούργησαν οι ιερομόναχοι της Ιεράς Μονής, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου.

Αμέσως μετά, διεξήχθησαν από την Αδελφότητα οι εκλογές, σε άριστο κλίμα, κατά τις οποίες εξελέγη Ηγούμενος ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Εμμανουηλίδης και οι Ιερομόναχος Άνθιμος Παπαθανασόπουλος και Μοναχός Νικόδημος Τσιλίκος, ως Ηγουμενοσύμβουλοι.

Τα σχετικά πρακτικά των εκλογών, υπεβλήθησαν για έγκριση στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος θα διενεργήσει αρμοδίως τον διορισμό των εκλεγέντων, ενώ θα ανακοινώσει προσεχώς και την ημερομηνία πραγματοποίησης της Ενθρόνισης του νέου Ηγουμένου.


Ο νέος Ηγούμενος π. Γαβριήλ (κατά κόσμον Γεώργιος Εμμανουηλίδης) γεννήθηκε στην Βέροια το 1959, όπου και περάτωσε τις βασικές σπουδές του. Εισήχθη, στο Τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1978 και το 1981 από το Νομικό Τμήμα της Σχολής, ενώ το 2008 από το τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Άσκησε ενεργό Δικηγορία στην Αθήνα, στη δεκαετία του 1980, υπηρέτησε μάλιστα και ως νομικός σύμβουλος στην Τράπεζα Πίστεως. Στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ προσήλθε στις 15 Ιουλίου 1990, εγκαταλείψασας την δικηγορία και έλαβε την ευχή της ρασοφορίας στις 23 Απριλίου 1991 από τον τότε Ηγούμενο, μακαριστό όσιο Γέροντα Ιάκωβο (Τσαλίκη), και έλαβε το όνομα Γαβριήλ. Το σχήμα του μοναχού έλαβε στις 24 Μαρτίου 1993 από τον μακαριστό Γέροντα Κύριλλο Γεραντώνη. Διάκονος χειροτονήθηκε την 1 Νοεμβρίου 2006 και Πρεσβύτερος στις 6 Αυγούστου 2007, ενώ έλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη την 1 Νοεμβρίου 2008,από τον  Σεβασμώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...