Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

H Ιστιαία πανηγύρισε τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

H Ιστιαία πανηγύρισε τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, προεξάρχοντος των εορτίων εκδηλώσεων του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Την προηγουμένη εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο εξ Ιστιαίας Διάκονος π. Νεκτάριος Ευγενικός.

Ανήμερα της πανήγυρης τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλης, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η Λιτανεία της Εικόνας του Πολιούχου Αγίου Αθανασίου στους δρόμους της πόλης, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Περιφέρειας, των Αρχών και του Λαού.

Μετά την Λιτανεία και την διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο παρακείμενο Βησσαριώνειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Μητρόπολης, όπου ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα του Ιδρύματος αυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...