Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ερέτρια: "Πόλεμος" ανάμεσα στους καταστηματάρχες της παραλίας και τον Δήμο...

"Πόλεμος" ξέσπασε ανάμεσα στους καταστηματάρχες της παραλίας Ερέτριας και τον Δήμο που θέλει να "αναμορφώσει" την παραλία και ζητά, τλεσιγραφικά, από τους επαγγελματίες να προσαρμοστούν στις Δημοτικές αποφάσεις.

Όπως έγινε γνωστό  “μικρή” πίστωση χρόνου, έδωσε ο δήμαρχος Βασίλης Βελέντζας, στους ιδιοκτήτες καταστημάτων διασκέδασης και εστίασης στην παραλία της Ερέτριας, προκειμένου "να εναρμονιστούν με την κείμενη νομοθεσία και να απομακρύνουν τις παράνομες και αμφιβόλου αισθητικής κατασκευές τους".

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Απριλίου, ο κ. Βελέντζας πρότεινε στους καταστηματάρχες να δεσμευτούν εγγράφως, ότι μετά τη λήξη της θερινής περιόδου θα απομακρύνουν τις κατασκευές των καταστημάτων τους από την παραλία, προκειμένου να προχωρήσει το έργο εξωραϊσμού και ανάπλασής της. Επίσης, τους διαβεβαίωσε ότι ο επιπλέον χρόνος δίνεται, όχι μόνο για να προσαρμόσουν τις επιχειρήσεις τους στα νέα δεδομένα, αλλά και για να αποκαταστήσουν τις όποιες παρατυπίες εντοπίζονται στη λειτουργία των καταστημάτων τους. Γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι «παγώνει» μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 η προώθηση στον Εισαγγελέα των μηνυτήριων αναφορών για τις όποιες παραβάσεις υπάρχουν στη λειτουργία των καταστημάτων, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος.

Μέχρι το Πάσχα, θα επιδοθεί προσωπικά σε έναν προς έναν, σε όλους τους καταστηματάρχες, το έγγραφο το οποίο θα κληθούν να υπογράψουν και να διαβεβαιώνουν ότι με τη λήξη της θερινής περιόδου θα απελευθερώσουν το χώρο της παραλίας.

«Βρισκόμαστε στο κατώφλι μεγάλων αλλαγών στο δήμο Ερέτριας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε άλλο πολύτιμο χρόνο και να αναλωνόμαστε σε εμμονές και πρακτικές που βούλιαξαν σε ύφεση τον τόπο μας. Οι επενδύσεις που γίνονται στον τομέα του τουρισμού στον δήμο μας και η εκδήλωση ενδιαφέροντος από αξιόπιστους επιχειρηματίες για την ενοικίαση του «Νησιού των Ονείρων», παρά την δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας, τονίζουν την ανάγκη ότι πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί και άμεσα σε ριζικές τομές. Ο στόχος μας είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών και η δημιουργία υποδομών (είτε από το Δήμο είτε από ιδιώτες με τις επενδύσεις τους) που να καλύπτουν τις ανάγκες τουρισμού υψηλού επιπέδου» επισημαίνει ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας και προσθέτει: «Σας καλώ να αφήσουμε τα μικροπολιτικά συμφέροντα, τη στείρα αντιπολίτευση και τις ατέρμονες αντιδικίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη του δήμου Ερέτριας. Το τίμημα που πληρώσαμε από την εγκατάλειψη του Πεζονησίου και της παραλίας, είναι βαρύ. Η ανάπτυξη είναι μονόδρομος. Ας σηκώσουμε τα μανίκια και ας εργαστούμε για την ανάπλαση της παραλίας της Ερέτριας που αποτελεί την πύλη για ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο Ερέτριας. Σας περιμένω να συμπορευθείτε στον αγώνα μου για να υλοποιήσουμε το όραμα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της Ερέτριας».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ανεξάρτητα από την πίστωση χρόνου που δίδει ο δήμαρχος στους καταστηματάρχες που δεν έχουν ακόμη εναρμονιστεί με το νόμο, τίθενται άμεσα σε ισχύ οι αποφάσεις, που λήφθηκαν κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση της 6ης Απριλίου, που αφορούν την επέκταση των πεζοδρομίων της παραλίας από τα 4μ. στα 8μ. και την απαγόρευση της ενοικίασης των κεντρικών πλατειών για τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...