Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Aναβίωσε το έθιμο ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ.

Το Σάββατο 7 Απριλίου 2012, Σάββατο του Αγίου Λαζάρου, η Παιδική Κατηχητική Συντροφιά του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, αναβίωσε το έθιμο ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ.

Με λουλουδένια στεφανάκια στα μαλλιά, κρατώντας την Εικόνα της Αναστάσεως του Λαζάρου, το Λάζαρο, λευκά μαντηλάκια και καλαθάκια με λεβάντες και μικρές εικονίτσες της Αναστάσεως του Λαζάρου, τις οποίες μοίραζαν στους κατοίκους της Χαλκίδας, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, για να μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως.

Η έκπληξη και η χαρά των Χαλκιδέων ήταν πολλή μεγάλη, βλέποντας τα παιδιά να αναβιώνουν το έθιμο. Οι νεότεροι μάθαιναν και οι γεροντότεροι συγκινούνταν, ενθυμούμενοι τα δικά τους παιδικά χρόνια.

Τα παιδιά, μάζεψαν από τα κάλαντα το ποσό των 250 ευρώ, το οποίο και συμφώνησαν όλα μαζί, να προσφερθεί προς τον Γιώργο Σταύρου από την Τριάδα του Δήμου Μεσσαπίων, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά πριν ένα χρόνο, και χρειάζεται να μεταβεί στη Ρωσία για να κάνει εγχείρηση, ώστε να περπατήσει ξανά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...