Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πως ανακλήθηκε η...ανάκληση της άδειας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ν. Ευβοίας

Έκθετα για τους χειρισμούς τους και τις μεθοδεύσεις τους είναι τα μέλη της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων, τα οποία θορυβημένα από την αποκάλυψη της zougla.gr σχετικά με την «κατάρρευση» της Αχαϊκής Τράπεζας συνεδρίασαν το πρωινό της Κυριακής 18ης Μαρτίου. Το τέταρτο πιστωτικό ίδρυμα, του οποίου η άδεια ανακλήθηκε, είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ν. Ευβοίας.

Από τα πρακτικά της συνεδρίασης, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, προκύπτει ότι τη συγκεκριμένη ημέρα η Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάκληση αδειών για τέσσερις τράπεζες. Ωστόσο, την επόμενη ημέρα, μέσω επίσημου δελτίου Τύπου που εξεδόθη, γνωστοποιήθηκε ότι η διαδικασία ανάκλησης θα ισχύσει για τις συνεταιριστικές τράπεζες της Αχαϊκής, της Λαμίας και της Λέσβου-Λήμνου.

Έκτοτε ξεκίνησε ένα νέο τραπεζικό «θρίλερ», το οποίο αποκάλυψε το χθεσινό δημοσίευμα της zougla.gr.

Ένα «θρίλερ» από το οποίο γεννήθηκαν αρκετά ερωτήματα, καθώς το μείζον θέμα ανάκλησης της τέταρτης -κατά σειρά- συνεταιριστικής τράπεζας (που ουδέποτε ανακοινώθηκε) προκάλεσε αναταραχή σε καταθέτες και μικρομεριδιούχους.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι το θέμα της εν λόγω τράπεζας ήταν το πρώτο το οποίο συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής, ενώ η απόφαση που εκδόθηκε και υπεγράφη ανέφερε ότι έπρεπε να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στον ιστότοπο της Τράπεζας της Ελλάδος. Κάτι που ουδέποτε συνέβη…

Αποφάσισαν βάσει παλαιότερων στοιχείων!

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το τέταρτο πιστωτικό ίδρυμα, του οποίου η άδεια ανακλήθηκε, είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ν. Ευβοίας. Το όνομά της γνωστοποιήθηκε από την εκπομπή του zougla radio «Cosa Nostra».

Διαβάστε τη σχετική απόφαση ανάκλησης άδειας της Τράπεζας της Εύβοιας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...