Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε ιερείς στην Εύβοια..

Εξαρθρώθηκε, χθες (21-03-2012) το μεσημέρι στη Χαλκίδα Ευβοίας, μετά από μεθοδικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων, σε όλη την επικράτεια. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απάτης στην περιοχή της Φλώρινας.
Συνελήφθησαν τρεις (3), ηλικίας 46, 35 και 23 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε απάτες σε βάρος ιερέων, ενώ αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές οι συνεργοί τους.
Ειδικότερα, οι τρεις συλληφθέντες είχαν συστήσει, με άγνωστο μέχρι τώρα αριθμό συνεργών τους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, εντόπιζε ιερείς σε όλη την επικράτεια και επικοινωνούσε μαζί τους, μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων.
Κατά την επικοινωνία, οι δράστες προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν Εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων και παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τους παθόντες - ιερείς να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους.
Το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις μέχρι τώρα εξιχνιασθείσες υποθέσεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (9.130) ευρώ.
Επίσης σε βάρος του 35χρονου δράστη ο οποίος φέρεται να κατέχει αρχηγικό ρόλο έχουν σχηματισθεί παρόμοιες δικογραφίες εξαπάτησης ιερέων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας για πράξεις που είχαν λάβει χώρα κατά το παρελθόν σε όλη την επικράτεια (π.χ. Ρέθυμνο, Ρόδος, Λέσβος, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.λ.π.).
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, αξιοποιώντας κατάλληλα προανακριτικό υλικό, που συνέλλεξαν στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, σε συνδυασμό με στοιχεία που τους παρασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν χθες (21-03-2012) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, τα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) βιβλιάρια τραπεζών, μία (1) κάρτα αναλήψεων μετρητών τραπέζης, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των (4.730) ευρώ.
Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε ο 35χρονος στη Χαλκίδα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε βιβλίο με διευθύνσεις και τηλέφωνα επικοινωνίας όλων των ενοριών της Ελλάδας ανά Μητρόπολη.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (22-03-2012) το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανακάλυψη και σύλληψη των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής ομάδας καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης ιερέων.
 Παρακαλούμε όσους πολίτες και ιδίως ιερείς έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης με το συγκεκριμένο τρόπο να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, στα τηλέφωνα 22210-37035 και 22210-24574.Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της πρόληψης περιστατικών απάτης, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να μην πείθονται εύκολα από άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν, είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.
Ιδιαίτερα, παρακαλούνται οι κληρικοί να μην πείθονται όταν τους τηλεφωνούν άγνωστα άτομα, τα οποία προφασίζονται ότι εργάζονται σε ασφαλιστικούς φορείς και τους ζητούν προσωπικά στοιχεία ή την καταβολή χρημάτων για τη δήθεν εκκαθάριση ή διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...