Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Διάκριση της Παναγιώτας Μπακούτη σε διαγωνισμό τέχνης στη Νέα Υόρκη!

Η ζωγράφος Παναγιώτα Μπακούτη έλαβε μέρος στον 26ο Διεθνή Διαγωνισμό Καλών Τεχνών Chelsea 2011 και επιλέχτηκε μέσα από πλήθος συμμετοχές, στους τελικούς 30 καλλιτέχνες των οποίων τα έργα θα παρουσιαστούν σε ομαδική έκθεση τον Αύγουστο του 2011 στην Chelsea Art Gallery District, διάσημο κέντρο παγκόσμιας τέχνης στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Agora Gallery στη Νέα Υόρκη και θεωρείται από τα σημαντικότερα διεθνή καλλιτεχνικά γεγονότα προβολής και προώθησης νέων εικαστικών καλλιτεχνών.

Στη διαδικασία επιλογής συμμετέχουν εξέχοντες τεχνοκριτικοί και επιμελητές από γνωστά μουσεία. Στο φετινό διαγωνισμό, κριτής ήταν η Ms. Elisabeth Sherman, επιμελήτρια στο μουσείο Whitney Museum of American Art .

Σύμφωνα με τα λόγια της διευθύντριας Angela Di Bello ‘’ όποιος, απλά μπαίνει στους τελικούς του διαγωνισμού, είναι ένας νικητής ’’.

Η καλλιτεχνική διάκριση της Παναγιώτας Μπακούτη στη Νέα Υόρκη, αποτελεί για την ίδια κατάκτηση μιας μοναδικής ευκαιρίας για καταξίωση και διεθνή προβολή στο χώρο της τέχνης και παράλληλα χαρίζει σε όλους μας μια νότα αισιοδοξίας και πίστης στον εαυτό μας ως Έλληνες.
Τα έργα της διακρίνονται για την πρωτοτυπία και τον σύγχρονο τρόπο γραφής, αξιοποιώντας δημιουργικά τα παραδοσιακά μέσα του σχεδίου, του κολάζ, της φωτογραφίας και τα ηλεκτρονικά μέσα επεξεργασίας σε υπολογιστή.
Η Παναγιώτα γεννήθηκε στη Χαλκίδα, όπου ζει και διατηρεί το εργαστήριο της. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών και συνέχισε σπουδές ζωγραφικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Κατάνιας της Ιταλίας με καθηγητή τον Prof. Antonio Bruno.
Το 2002 απέκτησε πτυχίο ζωγραφικής από την Ακαδημία Καλών Τεχνών Ρώμης με καθηγητή τον Prof. Nunzio Solendo.
Το 2003 - 04 παρακολούθησε Παιδαγωγική και Διδακτική της τέχνης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών.
Από το 2000 έχει παρουσιάσει έργα της σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς, συμπόσια και φεστιβάλ τέχνης.
Συνεργάζεται ως καθηγήτρια ζωγραφικής με το Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών και είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων Art Evia και της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών NAUTE.
Στο διεθνή διαγωνισμό Chelsea 2011 επιλέχτηκαν οι καλλιτέχνες:
Goseong Choi, Juancho Arregui Lopez, Marisa Ollero, Lyn Ashby, Andreas Tschersich, Christian Weber, Vlad Antonov, Panagiota Bakouti, Len Bernstein, Olivia Coffey, Alfredo De Matteis, Mark Hedengren, Vohei Kichiraku, Emma Topping, Chloe Vallance, William Tarnowski, Carlo Piemonti, Jorge Rivas, Filip Matic, Judi Lederman, Jessica Houston, Sarah Intemann, Mio Garcia, Romulo Goncalves, Petra Fahringer, Matthew Allen, Ilse Bormann, Barbara Groot.
eviaportal.gr
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...