Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ως και 50% πιο ακριβά τα εισιτήρια του ΟΣΕ για Χαλκίδα

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε στον γκισέ τους επιβάτες που ταξίδεψαν με τρένο την Τρίτη καθώς επιβλήθηκαν αυξήσεις-φωτιά που αγγίζουν ακόμη και το 50% στα εισιτήρια
συγκεκριμένων  γραμμών του ΟΣΕ, μετά τις πιέσεις της Τρόικας για ανατιμήσεις προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα.


Οι αυξήσεις αφορούν τη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Χαλκίδα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι επέρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων και σε άλλα δρομολόγια, με σημαντική επιβατική κίνηση.

Η εταιρεία δεν είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να αυξήσει τις τιμές. Ενδεικτικό του βιαστικού και πρόχειρου τρόπου με τον οποίο έγιναν οι αυξήσεις ήταν το γεγονός ότι στον κεντρικό σταθμό της Αθήνας υπήρχε ανηρτημένη μόνον μια πρόχειρη χειρόγραφη ανακοίνωση ενώ δεν διέθεταν αντίγραφα προκειμένου να προμηθεύουν τους επιβάτες που ζητούσαν τον κατάλογο με τις νέες τιμές.
Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι δεν είχε ενημερωθεί ούτε η ιστοσελίδα της εταιρείας είχε ενημερωθεί αφού στην αναζήτηση των δρομολογίων της γραμμής Αθήνα – Χαλκίδα εως αργά το βράδυ εμφανίζονταν οι παλιές, φθηνότερες, τιμές.

Η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα εξυπηρετεί και ουσιαστικά αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη και οικονομική συγκοινωνία όλων των προαστίων έως τη Χαλκίδα, ενώ καθημερινά μετακινούνται πολίτες που, και για λόγους οικονομίας, έχουν αφήσει το αυτοκίνητό τους και επιλέγουν το σιδηρόδρομο.

Οι αυξήσεις

Ειδικότερα
  • το εισιτήριο από Αθήνα για Χαλκίδα από 5,1 ευρώ πλέον θα κοστίζει 6,50 (αύξηση 27,4%),
  • για Αυλώνα από 2,70 αυξήθηκε στα 4 (αύξηση 48,14%)
  • για Αυλίδα από 3,60 πάει στα 5,30 (αύξηση 47,22%).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...