Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ο Αναγνωστάκης για την υποχρηματοδότηση σχολικών επιτροπών

Το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε, στην αναφορά του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, που είχε κατατεθεί, κατόπιν επιστολής προς το Υπουργείο Εσωτερικών από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Χαλκιδέων.


Στο πλαίσιο της αναφοράς, υπήρχε το αίτημα για αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών καθώς διαπιστώθηκε ότι αρκετές σχολικές μονάδες, είχαν υποστεί φθορές οι οποίες δεν ήταν δυνατό να αποκατασταθούν με τα ήδη εγκεκριμένα ποσά των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, που διατίθενται στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου.


Το Υπουργείο Εσωτερικών, αντί να απαντήσει στην ουσία της αναφοράς, που είναι η αύξηση της χρηματοδότησης, απαντά γενικόλογα για τη διάθεση ποσών μέσω των Κ.Α.Π. αναφέροντας και τα ποσά που έχουν διατεθεί από το 2013 μέχρι και σήμερα.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο αναφέρει ότι διάθεσε μέσω των Κ.Α.Π., 840.69.33 € για το λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων το έτος 2013 και 206.089,63 € για το 2014, ενώ για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων έχουν διατεθεί στο Δήμο Χαλκιδέων 69.277,48 €.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...