Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Συλλήψεις νεαρών (και όχι μόνο) για ναρκωτικά σε Χαλκίδα και Κάρυστο

Συνελήφθησαν, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου το απόγευμα σε περιοχές της Χαλκίδας και της Καρύστου Ευβοίας, συνολικά έξι (6) άτομα και συγκεκριμένα τρεις Έλληνες, ηλικίας 56, 37 και 16 ετών και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 16, 17 και 16 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. 


Επιπλέον ο 17χρονος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και ο 56χρονος για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.  


Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση στη Χαλκίδα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. στον 16χρονο Έλληνα και στους τρεις αλλοδαπούς, βρέθηκε στη κατοχή τους και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους (2,6) γραμμαρίων.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο 17χρονος αλλοδαπός είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής στην χώρα καταγωγής του.
Στη δεύτερη περίπτωση επίσης στη Χαλκίδα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Β’ ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) στον 37χρονο, ο οποίος οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, εκείνος απέρριψε στο οδόστρωμα τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες.
Οι ανωτέρω συσκευασίες κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, διότι όπως διαπιστώθηκε οι δύο από αυτές περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού καθαρού βάρους (1,7) γραμμαρίων και η τρίτη περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους (1) γραμμαρίου.

Στην τρίτη περίπτωση στη Κάρυστο, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. στον 56χρονο, διαπιστώθηκε ότι εκείνος οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας ικανότητας οδηγήσεως, ενώ επιπλέον βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (0,24) του γραμμαρίου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. eviaportal.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...