Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Στό Sprider ανοίγει το πρώτο super market Μασούτης στη Χαλκίδα

Σε απόσταση αναπνοής από το λεκανοπέδιο Αττικής βρίσκεται πλέον η λιανεμπορική αλυσίδα της Βορείου Ελλάδος, Μασούτης, εκπληρώνοντας έναν στρατηγικό στόχο του προέδρου της Διαμαντή Μασούτη. 


Αποκλειστικές πληροφορίες του "R", αναφέρουν ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο η εταιρεία θα εγκαινιάσει την παρουσία της στην Χαλκίδα, με δύο καταστήματα, τα οποία έχουν ήδη μισθωθεί και αναμορφώνονται. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο ένα στεγάζονταν το σήμα Sprider και το άλλο ήταν κάποτε σούπερ μάρκετ Ατλάντικ.


Πιο αναλυτικά, πηγές της αγοράς υποστηρίζουν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε επαφές και με μεσιτικά γραφεία των Αθηνών για την εξεύρεση κατάλληλων κτιρίων, προκειμένου να στεγάσει καταστήματα και στο λεκανοπέδιο. Στόχος που έχει τεθεί προς υλοποίηση εντός της τρέχουσας περιόδου.

Η ιστορία της αλυσίδας ξεκινά πριν από 37 χρόνια, το 1976. Τότε ο ιδρυτής της εταιρείας, Διαμαντής Μασούτης, εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην οδό Κ. Κρυστάλλη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις μεγαλύτερες αλυσίδες.

Με 243 καταστήματα, 224 σούπερ μάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ήπειρου και τα νησιά Λήμνο και Λέσβο και απασχολεί περισσότερους από 6.400 εργαζόμενους.

Σε οικονομικό επίπεδο, οι περυσινές της πωλήσεις εκτιμάται ότι θα κινηθούν στα επίπεδα του 2012 δηλαδή 735 εκατ. ευρώ.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου


Πηγή:www.reporter.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...