Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ο Αναγνωστάκης για την κάλυψη κενών θέσεων στην εκπαίδευση

Απάντηση στην αναφορά 843/01-10-2013, του βουλευτή Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ, Δημ. Αναγνωστάκη, έδωσε  το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών  από τα τμήματα ένταξης στο Ειδικό Σχολείο Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας ανέφερε  την υποχρεωτική μετακίνηση 11 εκπαιδευτικών  από τμήματα ένταξης στο Ειδικό Σχολείο Χαλκίδας. Το Υπουργείο αναφέρει ότι με την 129131/13-9-2013 Υ.Α. ,οι εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν σε τμήματα ένταξης θα διατεθούν υποχρεωτικά για την κάλυψη των αναγκών των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και εκπαίδευσης.

Ενημερώνει επίσης ότι έχουν  πραγματοποιηθεί 36 προσλήψεις δασκάλων και 7 νηπιαγωγών για την κάλυψη των αναγκών των ΣΜΕΑΕ και των τμημάτων ένταξης στο νομό Εύβοιας, καθώς και 15 προσλήψεις δασκάλων και 3 νηπιαγωγών για την κάλυψη των αναγκών της Παράλληλης Στήριξης για το νομό της Εύβοιας.

Επισημαίνεται η έστω και αργοπορημένη διορθωτική κίνηση του Υπουργείου Παιδείας, ύστερα από τις σχετικές παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...