Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΠΑΜΕ Εύβοιας: Το Εργατικό Κέντρο να προκηρύξει 24ωρη απεργία

Το ΠΑΜΕ Εύβοιας σε ανακοίνωσή του τονίζει:

"Οι εξελίξεις στα Τσιμέντα, που συνδέονται με τα σχέδια των μονοπωλίων στην περιοχή, απαιτούν άμεση απάντηση από το σύνολο της εργατικής τάξης. Στην θέση των συναδέλφων Τσιμεντάδων, των συναδέλφων στο Σέλμαν, το ΒΕΤ, την Ιντερκέμ, τη ΒΙΟΜΕΚ κ.τ.λ., μπορεί να βρεθεί ο κάθε εργαζόμενος αν αυτό απαιτεί η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι προκλητικό να καταστρέφεται η μία παραγωγική μονάδα μετά την άλλη τη στιγμή που η παραγωγή αυτών των προϊόντων είναι απολύτως αναγκαία για τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες. Η LAFARGE ανακοινώνει ότι κλείνει το Τσιμεντάδικο τη στιγμή που χρειάζονται νοσοκομεία, σχολειά, αντιπλημμυρικά – αντισεισμικά έργα, οδικό δίκτυο σε ολόκληρη την Εύβοια.

Μόνο η Εργατική Τάξη μπορεί να βάλει τέρμα σε αυτή τη σαπίλα με ενότητα απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Μόνο η εργατική τάξη μπορεί δώσει διέξοδο στη σημερινή κατάσταση με την πάλη της απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς για να δώσει λύσεις στα άμεσα καθημερινά προβλήματα και να χαράξει το δρόμο για την οργάνωση της παραγωγή με βάση της λαϊκές ανάγκες.

Στο παραπάνω πλαίσιο καλούμε το ΔΣ του ΕΚΕ σε άμεση συνεδρίαση με πρόγραμμα κλιμάκωσης του αγώνα ως εξής: Συνέλευση αντιπροσώπων το Σάββατο 6/4 για να συζητηθεί το παραπάνω περιεχόμενο και προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη 10/4, ως πρώτη απάντηση. Η απεργιακή κινητοποίηση να οργανωθεί με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις με το παραπάνω περιεχόμενο για να γίνει κατανοητή η ανάγκη για συμμετοχή στην απεργία.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους για μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας την Τρίτη του Πάσχα. Η καταρχήν σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς τη 2η μέρα του Πάσχα, γίνεται κατ’ εντολή, απαίτηση και εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγαλέμπορων.

Η 1η του ΜΑΗ δεν είναι αργία, δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή.

Είναι απεργία!

Κατοχυρώθηκε ως αργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλο τον κόσμο στον αγώνα της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η κυβέρνηση να την μετατρέπει σε μεταφερόμενη κινητή αργία. Είναι αδικαιολόγητη η μεταφορά της.

Καλούμε το ΔΣ του ΕΚΕ με απόφαση να υπερασπιστεί το χαρακτήρα της πρωτομαγιάς. Να κηρύξει 24ωρη απεργία την 1η Μάη".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...