Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Κίνδυνος τραυματισμού για τα παιδιά μπροστά στο Ηρώο

Τεράστιες λακκούβες εκεί που παίζουν καθημερινά μπάλα, στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Τα παιδιά που κατοικούν στο κέντρο της Χαλκίδας δεν έχουν πολλούς διαθέσιμους χώρους για να παίξουν, καθώς η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και δεν υπάρχει κάποιο γήπεδο ή πάρκο, για να εκτονώσουν την ενεργητικότητά τους.

Ένας από τους αγαπημένους παιδότοπους του κέντρου είναι η πλατεία του Αγίου Νικολάου, όπου το πλακόστρωτο τμήμα μπροστά στο Ηρώο αποτελεί εδώ και χρόνια το γήπεδο ποδοσφαίρου της γειτονιάς.

Εκεί έχουν παίξει μπάλα γενιές και γενιές μικρών Χαλκιδέων. Μάλιστα επί της τελευταίας θητείας του Γιάννη Σπανού στη Δημαρχία ( 1994-1998) είχαν τοποθετηθεί και τέρματα με δίχτυα, αφού ο τότε Δήμαρχος ως κάτοικος της γειτονιάς και πατέρας μικρών παιδιών (τότε) γνώριζε τη λαχτάρα των παιδιών για παιχνίδι.

Δυστυχώς το ...γήπεδο έχει γίνει ακατάλληλο για αγώνες, αφού παραμονεύει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού για τα παιδιά. Αιτία οι τεράστιες λακκούβες, που βλέπετε στη φωτογραφία. Λίγο να στραβοπατήσει κάποιο παιδάκι στη λακκούβα και το διάστρεμμα είναι ο πιο ελαφρύς τραυματισμός, που μπορεί να υποστεί.

Το θέμα έχει ξαναγραφτεί στο παρελθόν στο egnomi.gr αλλά δυστυχώς δεν αποκαταστάθηκε το πρόβλημα. Ελπίζουμε να διαβάσει την συγκεκριμένη ανάρτηση ο Δήμαρχος και να δώσει εντολή να επισκευαστούν οι λακκούβες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...