Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

O Αναγνωστάκης για την προοπτική εξέλιξης των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου

Ο Υπουργός Υγείας απάντησε, στην 274/22.08.2013 αναφορά του Βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με την προοπτική εξέλιξης των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου.


Συγκεκριμένα για το Νοσοκομείο Κύμης,
 έκανε αναφορά στις ειδικότητες που λειτουργούν, στα εργαστήρια που διαθέτει, στις νοσηλείες, στις χειρουργικές επεμβάσεις, στην αναμόρφωση των χειρουργείων και επεσήμανε την αύξηση παροχών υγείας προς τους πολίτες, με την προϋπόθεση της ενίσχυσης του νοσηλευτικού προσωπικού, αφού το νοσοκομείο διαθέτει την κατάλληλη τεχνολογική και επιστημονική υποδομή.  

Κατά το Υπουργείο Υγείας υπάρχει η δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης των κτιριακών δομών του, για τη στέγαση νέων νοσηλευτικών και εργαστηριακών τμημάτων, με στόχο την αναβάθμιση του και την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, με την προσάρτηση δύο όμορων οικοπέδων η οποία έχει ολοκληρωθεί.
Για το Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου απαντά γενικόλογα πως λειτουργεί υπό ενιαία διοίκηση, έχει διακριτό προϋπολογισμό ενώ τα έσοδα του είναι οι επιχορηγήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, τα νοσήλια, τα εξέταστρα και τις λοιπές αμοιβές.
Αναφορικά με την έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας, ισχυρίζεται ότι με την υπουργική απόφαση του 2012, εγκρίθηκε η διαδικασία πρόσληψης 777 ατόμων, ως επικουρικό προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 6 έως 12 μήνες και πως η κατανομή των θέσεων ανά κλάδο, ειδικότητα και νοσοκομείο θα γίνει από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.
Οι προτάσεις των Υγειονομικών Περιφερειών έχουν σταλεί, έχουν εκδοθεί οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες επιλογής και πρόσληψης του εν λόγω προσωπικού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...