Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ  με ανακοίνωσή εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι από τα εργοστάσια ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και ζητά να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους:

  • Για καταβολή όλων των οφειλών, δεδουλευμένων, αποζημιώσεων.
  • Να μπουν τα ένσημα σε όσες περιπτώσεις εκκρεμεί η τακτοποίησή τους.
  • Ανάκληση απολύσεων και επαναλειτουργία των εργοστασίων.

Ταυτόχρονα απαιτούμε άμεσα  μέτρα ανακούφισης απλήρωτων  και απολυμένων όπως καταβολή έκτακτου επιδόματος ύψους 1000€, πάγωμα πληρωμής δανείων - καρτών κανένας πλειστηριασμός, μείωση τιμολογίων ύδρευσης, ρεύματος, σταθερής τηλεφωνίας κατά 30%, να μην κοπεί το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο σε κανέναν, απαλλαγή από καταβολή Δημοτικών τελών, χαρατσιών κλπ, επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ενοικίου που καταβάλλουν για τη κύρια κατοικία αυτών και της οικογενείας τους στο 100% του ύψους του ενοικίου, παροχή υπηρεσιών υγείας χωρίς καμία επιβάρυνση, παροχή έκτακτου επιδόματος θέρμανσης.

Να μην περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός που επιδιώκει να καταστήσει υπεύθυνη την κινητοποίηση – κατάληψη στο κτίριο της Νομαρχίας –  για το προβλήματα που υπάρχουν στην μετακίνηση των μαθητών και αλλού. Η περικοπή των παροχών του λαού δεν είναι αποτέλεσμα της κατάληψης αλλά της πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που και με αυτόν τον τρόπο στηρίζει τους εντολοδόχους τους, βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες. πχ πολλοί μεταφορείς μαθητών είναι απλήρωτοι χρόνια που οι υπηρεσίες της περιφέρειας λειτουργούσαν!!!

Ταξική αλληλεγγύη στους συναδέλφους που κάνουν κατάληψη στο κτίριο της περιφέρειας.
Αυτό σημαίνει να αναδεικνύονται τα αίτια που σταμάτησαν την παραγωγή σε αυτά τα πέντε εργοστάσια και σε πολλά ακόμα στον νομό μας και πανελλαδικά. Κάθε ανοιχτό εργοστάσιο αύριο μπορεί να είναι κλειστό και αυτό γιατί την απόφαση την παίρνει ο ιδιοκτήτης του και μόνο αυτός.
Αυτό σημαίνει καλύτερη οργάνωση στον κλάδο μας για το καθημερινό πρόβλημα και ταυτόχρονα συσπείρωση με ενότητα απέναντι στα αφεντικά και το κράτος τους. Βήμα το βήμα να δυναμώνουν οι αγώνες να δημιουργούνται προϋποθέσεις για μεγαλύτερα αποτελέσματα.                            .
Αυτό σημαίνει συνελεύσεις για να οργανώσουμε τον αγώνα. Οι διοικήσεις να πρωτοστατήσουν, όχι να ετοιμάζονται να υπογράψουν μειώσεις ή εργασιακές ειρήνες όπως κάποιοι κάνουν και στον κλάδο μας.

Αυτό σημαίνει να μην υποτιμηθεί η αποκάλυψη του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού. Είναι μέρος του συστήματος και έχουν αναλάβει τον αποπροσανατολισμό της εργατικής τάξης. Μιλάνε για καλούς – κακούς εργοδότες, επικεντρώνουν στους κανόνες και τη νομιμότητα μέσα στη ζούγκλα της ελεύθερης αγοράς. Βασικός φορέας του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού στην περιοχή μας είναι η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Στον αγώνα στο κτίριο της περιφέρειας επιδιώκουν να τον καπελώσουν και να θέσουν ως βασικό αίτημα – σύνθημα το να αλλάξει η κυβέρνηση. Επί της ουσίας στηρίζουν κομματικά παιχνίδια τύπου ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΗΜΑΡ και άλλων και όχι την οργάνωση για την απαλλαγή από τους εκμεταλλευτές μας.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/10 11πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ  ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...