Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΑΡ - Αναγνωστάκης: «Καθυστέρηση στην εκπόνηση 10ετούς πλάνου ανάπτυξης»

Το Υπουργείο Οικονομικών  προχώρησε σε απάντηση της ερώτησης του βουλευτή Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ Αναγνωστάκη Δημήτρη με ημερομηνία 16-9-13, που αφορούσε την πρόοδο εκπόνησης μελετών για δεκαετές αναπτυξιακό μοντέλο.

Έχοντας τονίσει επανειλημμένως ότι  ζητούμενο από την αρχή της  κρίσης είναι να υιοθετηθεί ένα σοβαρό, μακρόπνοο, στρατηγικό αναπτυξιακό  μοντέλο ώστε να αναχαιτιστούν οι αρνητικές συνέπειες της εφαρμογής  των πολιτικών λιτότητας, μας δημιουργεί έκπληξη το γεγονός ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει με έλλειψη σοβαρότητας το εν λόγω εγχείρημα.

Η απάντηση του Υπουργείου, αναφέρει ότι το έργο της μελέτης βρίσκεται  σε εξέλιξη και πως θα τηρηθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις, με την παράδοση της μελέτης να υπολογίζεται στο τέλος του χρόνου.

Σημειώνουμε, ότι η εντολή των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης προς το ΚΕΠΕ και τον ΙΟΒΕ για τη σύνταξη της μελέτης έγινε τον Ιανουάριο του 2013 και προέβλεπε την εκπόνηση της εντός πενταμήνου, δηλαδή μέχρι και το τέλος Ιουνίου.

Αν η κυβερνητική πολιτική περιορίζει τις αναπτυξιακές πολιτικές σε επίπεδο  εξαγγελιών, θεωρούμε αυτονόητο πως  αμέσως μετά θα καταφύγει σε φοροεισπρακτικές πολιτικές που θα εντείνουν τα υφεσιακά χαρακτηριστικά της οικονομίας μας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...