Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αναγνωστάκης: Η σωστή λειτουργία των λιμένων της Εύβοιας, ευκαιρία για ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος μας

Αναφορά κατάθεσε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, την επιστολή του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας, σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία του νεοσυσταθέντος οργανισμού.

Είναι προφανές ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη μιας περιοχής, εξαρτάται άμεσα και από την υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών και κρατικών παροχών – υπηρεσιών. Δυστυχώς στην περίπτωση του Ο.Λ.Ν. Εύβοιας, μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες, για την κάλυψη των νέων αρμοδιοτήτων που προέκυψαν, από την κατάργηση των Λιμενικών Ταμείων.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά πως στις 2/9/13 κατά τον κατάπλου πλοίου στο λιμάνι της Αιδηψού, κλήθηκε το Λιμεναρχείο Βόλου να διενεργήσει ελέγχους διαβατηρίων καθώς ο λιμένας της Αιδηψού δεν έχει σήμερα τέτοια δυνατότητα.

Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας, παραθέτει τα ζητήματα όλων των κύριων λιμένων του Νομού, ώστε να βρεθεί εγκαίρως λύση και να αποφευχθούν νέα προβλήματα.

Ο βουλευτής προσβλέποντας στη δημιουργία νέων τουριστικών πυλών, εντός του Νομού, ασκεί έλεγχο στο Υπουργείο Ναυτιλίας, επιδιώκοντας την άμεση αντιμετώπισή του.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...