Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Πακιστανοί καταγγέλλουν αστυνομικούς και Χρυσαυγίτες για την επίθεση με τσιμεντόλιθους

ΦΩΤΟ από eviazoom

 Δείτε τις μαρτυρίες για την άγρια επίθεση κατά μεταναστών με ξύλα και τσιμεντόλιθους στο Βασιλικό της Χαλκίδας...


Οι μετανάστες δέχθηκαν την άγρια επίθεση από 15 άτομα - που όπως υποστηρίζουν ανήκουν στην Χρυσή Αυγή - πριν από ενάμιση χρόνο στο Βασιλικό Χαλκίδας (λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές) και μάλιστα μπροστά σε αστυνομικούς που ήταν στο σημείο.

Την Παρασκευή 25 Μαϊου 2012, οι δράστες ''μπούκαραν'' σε σπίτια και επιχειρήσεις μεταναστών και άρχισαν να τους χτυπούν με πρωτοφανή αγριότητα, ενώ με τσιμεντόλιθους και πέτρες κατέστρεψαν ολοσχερώς τα καταστήματα τους.

Οι ζημιές είναι εμφανείς ακόμα και σήμερα όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες.

ΦΩΤΟ από eviazoom
Αρκετοί Πακιστανοί μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι στο νοσοκομείο Χαλκίδας ενώ οι υπόλοιποι έτρεχαν τρομοκρατημένοι να σωθούν παρακαλώντας τους αστυνομικούς που βρίσκοταν στο σημείο να τους βοηθήσουν. Όπως καταγγέλουν οι μετανάστες κατά την διάρκεια της επίθεσης υπήρχε περιπολικό της αστυνομίας μπροστά από τους Χρυσαυγίτες και δεν έκανε απολύτως τίποτα απλά τους παρακολουθούσε να τους δέρνουν και να κάνουν τα μαγαζιά τους γυαλιά-καρφιά...

Μια γυναίκα που έζησε την επίθεση αναφέρει στο eviazoom: ''Έβλεπα κοντοκουρεμένους με μαύρες μπλούζες να δέρνουν τους Πακιστανούς''.

"Χρυσή Αυγή και Αστυνομία ήταν μαζί, μπροστά τους μας έσπαζαν τα μαγαζιά και δεν έκαναν τίποτα" λένε οι μετανάστες, οι οποίοι το ξημέρωμα πήγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας για να καταθέσουν μήνυση, αλλά και εκεί οι αστυνομικοί τους έδιωξαν όπως λένε και την επόμενη ημέρα αναγκάστηκαν να καταγγείλουν τους τραμπουκισμούς στην ΚΕΕΡΦΑ και στο πρόεδρο της Ένωσης Μεταναστών Εργατών Τζαβέντ Ασλάμ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...