Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στην Χαλκίδα

Στο σπίτι του 62χρονου σε περιοχή της Χαλκίδας, βρέθηκαν άλλα 588 πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα και έντεκα συσκευασίες καπνού βάρους τριών κιλών και 861,8 γραμμαρίων

Εκατοντάδες πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού για τα οποία δεν είχαν εισπραχθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί από το ελληνικό Δημόσιο, ετοιμαζόταν να διακινήσει ένας 62χρονος που συνελήφθη στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητό του.

Μέσα, βρήκαν 273 πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα και τρεις συσκευασίες καπνού βάρους 73,45 γραμμαρίων, ενώ κατέσχεσαν ακόμη 242 ευρώ και δύο κινητά. Στο σπίτι του 62χρονου σε περιοχή της Χαλκίδας, βρέθηκαν άλλα 588 πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα και έντεκα συσκευασίες καπνού βάρους τριών κιλών και 861,8 γραμμαρίων, που και αυτά δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας για τον καταλογισμό δασμών και φόρων. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας που του άσκησε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

** Με την ίδια κατηγορία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και ένας 22χρονος Πακιστανός, στον οποίο έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο οι αστυνομικοί του τμήματος Αλιβερίου και βρήκαν στην κατοχή του 250 πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα χωρίς την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.  Ο αλλοδαπός βρισκόταν παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής στην πατρίδα του.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...