Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Το Εργατικό Κέντρο για την κατάληψη: "Τελείωσαν τα ψέματα, ήρθε η ώρα της ανατροπής"

"Διανύουμε τη 2η εβδομάδα κατάληψης και καθημερινά προστίθενται  κοινωνικές ομάδες, όπου όλοι μαζί βροντοφωνάζουν  ότι τελείωσαν τα ψέματα, ήρθε η ώρα της ανατροπής"


Το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της Εύβοιας (ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΑΓΕΤ), ΙΝΤΕΡΚΕΜ , ΜΗΧΑΝΙΚΗ (πρ.Τσαούσογλου), ΛΑΡΚΟ, ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ, ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ, ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ κ.λ.π.), προχώρησαν σε κατάληψη  του Διοικητηρίου της Περιφέρειας της Εύβοιας, απαιτώντας επαναλειτουργία των εργοστασίων του Νομού μας και σταμάτημα του ξεπουλήματος  των κερδοφόρων επιχειρήσεων της χώρας.

Την κατάληψη στηρίζει έμπρακτα και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, με σχεδόν όλη την δύναμη των Σωματείων της,  (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ, ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ  κ.λ.π.)

Διανύουμε τη 2η εβδομάδα κατάληψης και καθημερινά προστίθενται  κοινωνικές ομάδες, όπου όλοι μαζί βροντοφωνάζουν  ότι τελείωσαν τα ψέματα, ήρθε η ώρα της ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών τους, το οργανωμένο σχέδιο των εργοδοτών που «κλείνουν» την μία επιχείρηση πίσω από την άλλη και από την  άλλη κρατούν τις άδειες λειτουργίας τους, των Λιμενικών Εγκαταστάσεων , Λατομείων κ.λ.π.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ.
Οι εργαζόμενοι είναι όμηροι – αιχμάλωτοι σε επιχειρήσεις φαντάσματα, που  τους  οφείλουν δεδουλευμένα κ.λ.π. από (8) μήνες έως (21) μήνες, δόσεις αποζημιώσεων και στέλνονται στον καιάδα της φτώχιας, της ανέχειας, της εξαθλίωσης.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και τα συνδικάτα, θα συνεχίσουν τον Αγώνα τους πιο δυναμικά, ενωτικά και μαζικά, μέχρι την ανατροπή της πολιτικής που στραγγαλίζει το δικαίωμα στη δουλειά, στα κοινωνικά αγαθά, στην υγεία και εντέλει στην ίδια τη ζωή και αξιοπρέπεια.
Ηρθε η ώρα, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, να συσπειρώσουμε  τον αγώνα και η σπίθα  που  άναψε στην Εύβοια αλλά από ότι φαίνεται σε  όλη την Ελλάδα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και να την φουντώσουμε τη φωτιά, ώστε να κάψουμε τις μνημονιακές πολιτικές τους.
Σας καλούμε να προβείτε στις ανάλογες δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, για να σταματήσουμε επιτέλους αυτούς που σπρώχνουν τη χώρα στο γκρεμό βίαια και βασανιστικά τους Έλληνες εργαζόμενους.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΛΙΓΟΙ»
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.
                                        Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                               Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...