Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Β. Αποστόλου: Αδιαφορία του ΕΛΓΑ για την εξωγενή προσβολή της καλλιέργειας ντομάτας στην Εύβοια

Ο Β.Αποστόλου επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από το Ν.Στουπή, περιφερειακό σύμβουλο, και Β. Ντόβολη, Δημοτικό Σύμβουλο Αλιβερίου Κύμης, επισκέφτηκε την περιοχή του Δύστου και συναντήθηκε με καλλιεργητές ντομάτας. 


Στη συνάντηση μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε: «Η εξωγενής φυτοπαθολογική προσβολή που εμφανίστηκε στην καλλιέργεια ντομάτας στην Εύβοια, εξαπλώνεται δυστυχώς με τη μορφή επιδημίας. Την εντοπίσαμε στους Στρόπωνες πριν λίγες μέρες και σήμερα στο Δύστο. Είναι μάλιστα η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι καλλιεργητές ντομάτας την έχουν υποστεί. Η πολιτεία παίζοντας με το γράμμα του κανονισμού του ΕΛΓΑ αρνείται την καταβολή των αντίστοιχων αποζημιώσεων.»

Οι αγρότες επεσήμαναν ότι οι απώλειες μέχρι σήμερα έχουν ανέλθει στο 50-60% της παραγωγής της καλλιέργούμενης έκτασης στην περιοχή, που είναι 2.500 στρεμ. με μέση παραγωγή 5,5 tn ανά στρέμμα, αφού οι ψεκασμοί δεν προσφέρουν καμμία προστασία και πολλά μποστάνια έχουν εγκαταλειφθεί. Αυτό εύκολα διαπιστώνεται εάν γίνει αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άμεσα θα θέσουν το θέμα τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο- για να κηρυχθεί πληγείσα η περιοχή, όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στο Κοινοβούλιο.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...