Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Χαλκίδα ΤΩΡΑ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ σε ΟΑΕΕ και ΔΟΥ - Διαμαρτυρία επαγγελματιών για τις «εκβιαστικές» επιστολές


Στα πλαίσια της Πανελλαδικής κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΓΣΕΒΕΕ,  έμποροι και επιχειρηματίες της Χαλκίδας συγκεντρώθηκαν έξω από την ΔΟΥ Χαλκίδας και διαμαρτυρήθηκαν. Στη συνέχεια προχώρησαν στην κατάληψη της ΔΟΥ.


Το Σωματείο Επιπλοξυλουργών της Εύβοιας έχει δώσει δυναμικό παρόν   στη συγκέντρωση προβάλλοντας τα αιτήματα του κλάδου.

Παράλληλα προχώρησαν στο κάψιμο των ειδοποιητηρίων του ΟΑΕΕ, με τα οποία ο Οργανισμός τους καλεί να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, με την προειδοποίηση αναγκαστικής είσπραξης.


Οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι πρόκειται για «εκβιαστικό σημείωμα», σημειώνοντας ότι πολλά μέλη τους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.


Σημείωσαν δε ότι αρκετοί δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατάσχεσης της περιουσίας τους.


Αντιπροσωπεία τους επέδωσε υπόμνημα στους τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντες του ταμείου και ζήτησε να μην υπάρξει «ποινικοποίηση» να «παγώσουν» τα χρέη των ασφαλισμένων και να θεωρηθούν «όλα τα βιβλιάρια ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...