Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

O ΣΥΡΙΖΑ για την έκνομη δραστηριότητα φασιστικών ομάδων

Όπως καταγγέλλουν πολίτες και συλλογικότητες της Β. Εύβοιας, στην περιοχή τους εμφανίζεται τελευταία ανοιχτή έκνομη δραστηριότητα φασιστικών ομάδων. Με πιο πρόσφατο περιστατικό την εγκληματική επίθεση τραμπούκων σε δύο οικογένειες μεταναστών στο χωριό Ταξιάρχης της Ιστιαίας, όπου αφού κακοποίησαν γυναίκες και παιδιά – το ένα μάλιστα με σοβαρή αναπηρία – τους λήστεψαν κιόλας.

Μεταξύ των λοιπών καταγγελιών, δεκαεπτά πολίτες του Δ. Ιστιαίας-Αιφηψού υπογράφουν επώνυμη και επίσημη καταγγελία στην εισαγγελία Χαλκίδας, στην οποία καλούν τις αρχές να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα κατά τη διάρκεια των παζαριών της Ιστιαίας, ώστε να αποφευχθούν τα έκτροπα που δημιούργησαν οι μπράβοι της χρυσής αυγής πέρυσι.

Καλούμε τη δημοτική αρχή του Δ. Ιστιαίας-Αιδηψού, τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές και κάθε αρμόδιο να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ως οφείλουν, ώστε να μην επιτραπεί στη συμμορία της χρυσής αυγής να υποκαθιστά το κράτος, να παριστάνει τον τιμητή της δημοπρασίας στα παζάρια, να «αστυνομεύει», να δέρνει και να προπηλακίζει, να συνοδεύει τις χρηματοποστολές και όλα τα υπόλοιπα, που αν δεν ήταν τραγικά θα ήταν πράγματι ευτράπελα.

Οποιαδήποτε ολιγωρία των αρμοδίων, στην παρούσα φάση, κατά την οποία έχουν με κάθε τρόπο καταγγελθεί τα περιστατικά και έχουν με τον πλέον επίσημο τρόπο κατατεθεί οι εύλογες ανησυχίες των πολιτών, θα συνιστά συνενοχή.

Καλούμε, τέλος, κάθε ενεργό πολίτη, κάθε δημοκράτη, κάθε φορέα και συλλογικότητα της Β. Εύβοιας, σε επαγρύπνηση και ενεργοποίηση ώστε να αντιμετωπιστεί και απομονωθεί ο κοινωνικός κανιβαλισμός και η φασιστική βία.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...