Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Εργατικό Κέντρο: Στο Malaconda Beach "κυριαρχεί η ασυδοσία και η ανομία"

Με επιστολή του το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, ζητά την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας στο ξενοδοχείο Malaconda Beach στην Ερέτρια, στο οποίο "κυριαρχεί η ασυδοσία και η ανομία".

Η καταγγελία:

ΠΡΟΣ : Επιθεώρηση Εργασίας Νομού Ευβοίας
ΙΚΑ Χαλκίδας
Υπουργείο Εργασίας
Η ασυδοσία και η ανομία σε ορισμένα ξενοδοχεία της Εύβοιας βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση. Θα θέλαμε, ειδικότερα, να αναφερθούμε σε όσα συμβαίνουν στο ξενοδοχείο Malaconda Beach, όπου  ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας, λόγω μη καταβολής δε-δουλευμένων, επιδομάτων αδειών κ.λ.π.
Ενώ συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας , την ίδια ώρα στο ξενοδοχείο απασχολούνται  ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, και μαθητευόμενοι.
Όπως αντιλαμβάνεστε, εκτός της περιγραφόμενης καταπάτησης της Εργατικής Νομοθεσίας, υποβαθμίζεται  παράλληλα και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες του ξενοδοχείου, βάζοντας αμφισβήτηση την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.
Θα παρακαλούσαμε για την άμεση παρέμβαση σας προκειμένου:
  • Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα στο σύνολο των εργαζομένων.
  • Να σταματήσει άμεσα η ψυχολογική πίεση που ασκείται μέσω των απειλών για κλείσιμο της επιχείρησης και το πέρασμα στην  ανεργία όσων σήμερα εργάζονται στο εν λόγω Ξενοδοχείο.
  • Να διευκρινιστεί η εργασιακή σχέση του εμφανιζόμενου ως διαχειριστή της επιχείρησης.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να επανέλθει στο χώρο η εργασιακή ειρήνη, προς όφελος των εργαζομένων, της επιχείρησης και του τουρισμού.
Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
Ο Πρόεδρος
Στέφανος Μπασινάς
Η Γεν. Γραμματέας
Μαρία Σμυρναίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...