Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Eύβοια: Συνελήφθησαν για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων στο Αλιβέρι


Συνελήφθησαν, χθες (29-08-2013) το απόγευμα στο Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, δύο (2) υπήκοοι ...Πακιστάν, ηλικίας 31 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 18:00΄ το απόγευμα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για εμπορία λαθραίων τσιγάρων, εντόπισαν τον 29χρονο σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Αλιβερίου - Καράβου και μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν συνολικά (507) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα λαθραία τσιγάρα ανήκουν σε έναν 31χρονο ομοεθνή του, ο οποίος μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκε λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθη επίσης στην περιοχή του Αλιβερίου.

Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν εισπραχθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί από το Ελληνικό Δημόσιο, κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Eviatop.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...