Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ο Μητροπολίτης στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου Ιστιαίας και στις κατασκηνώσεις

 

Την Κυριακή 4 Αυγούστου το πρωί ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου Ιστιαίας.

Κατά την έλευση του Μητροπολίτου Χαλκίδος στον Ιερό Ναό, ο εφημέριος π. Μιχαήλ Σαμαράς και οι παρόντες πιστοί επεφύλασσαν στον Ποιμενάρχη τους θερμή υποδοχή. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο, αναλύοντας τη διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή, περί της ιάσεως του παραλυτικού.

Έψαλλε ο καθηγητής βυζαντινής μουσικής του παραρτήματος της Σχολής της Μητροπόλεως στην Ιστιαία κ. Παναγιώτης Αναστασίου και ο υπερογδοηκοντούτης και ακάματος ιεροψάλτης της ενορίας κος. Αθανάσιος Κουρταλής.

Μετά το πέρας της θ. λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε στους πιστούς, που κατέκλυσαν το χώρο του ενοριακού Ναού, την ευαρέσκεια του για την εκεί πληθωρική παρουσία τους.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας στα Ήλια, έλαβε χώρα η εορτή της Δ΄ Κατασκηνωτικῆς Περιόδου (κοριτσιών Ε΄-Στ΄ Δημοτικού) με αρχηγό την κ. Ματίνα Κουβαρά. Στον καταληκτήριο λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξήρε τα νοήματα και τα διδάγματα των όσων τα παιδία πρόβαλλαν, κατά τη διάρκεια της εορτής, με τρόπο ανεπιτήδευτο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...