Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

"Αντιγόνες" στο θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος

 
Ο θίασος Κνωσός του Λάμπρου Τσάγκα παρουσιάζει την παράσταση "Αντιγόνες" στο θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος - Χαλκίδα, στις 9.30 μμ το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013. 

Οι «ΑΝΤΙΓΟΝΕΣ» έχουν ως βάση τη Σοφόκλεια τραγωδία που καθόρισε πρώτα ιδεολογικά και μετά αισθητικά όλο το μετέπειτα θέατρο.

Είναι μια σκηνική μελέτη όπου συναντιέται ο γνωστός μύθος του Σοφοκλή με νεότερες εκδοχές του. Είναι μια πορεία που μοιάζει απαράλλακτη από το 411π.χ. μέχρι σήμερα, γιατί η τραγωδία ξαναγεννιέται διαρκώς. Οι ΑΝΤΙΓΟΝΕΣ δεν έχουν τέλος( Τζωρτζ Σταϊνερ).

Η ηρωίδα κάνει την αναπόδραστη  διαδρομή κάθε θύματος της φιλοπόλεμης  κοινωνίας και της κατάχρησης εξουσίας.

Η παράσταση δουλεύτηκε μέσα από τρεις εκδοχές Αισχύλος – Σοφοκλής – Μπρεχτ αγγίζοντας και θέματα όπως οι χίλιες Αντιγόνες των Καλαβρύτων με τα γεγονότα της Γερμανικής θηριωδίας του 1943 φτάνοντας έτσι ως τις μέρες μας.


Έτσι ξεκινώντας αντίστροφα αρχίζουν με τις χίλιες Αντιγόνες των Καλαβρύτων ανασκαλεύοντας κατ’ αρχήν τη μνήμη μας και στη συνέχεια προχωρώντας στην ιστορία αντίστροφα και φτάνουμε μέχρι το 411 π.χ.  στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, η οποία γεννιέται μέσα από τους νεκρούς των Καλαβρύτων, για να γνωρίσουν και οι νεότερες γενιές ότι όταν πρόκειται για την ελευθερία και την ηθική τάξη των πραγμάτων οι ΑΝΤΙΓΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ.

Αυτή την παράσταση  προτείνουμε να παρακολουθήσουν  οι πολίτες της Χαλκίδας και της Αυλίδας στο νεοσύστατο υπαίθριο ονειρικό θέατρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος.Γενική είσοδος 10 ευρώ.


Το Θέατρο Κνωσός συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια θεατρικής διαδρομής λειτουργώντας ανελλιπώς από το 1978 που ιδρύθηκε από τους Χρήστο και Λάμπρο Τσάγκα.

Από το 1985 απόκτησε τη δική του στέγη (το Θέατρο ΚΝΩΣΟΣ) όπου παράλληλα με το σύγχρονο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο ασχολήθηκε και  με το αρχαίο δράμα λειτουργώντας  χειμώνα – καλοκαίρι, ανελλιπώς σε κλειστό και ανοιχτό χώρο για την ψυχαγωγία του κοινού και κυρίως των νέων.

Με την αντίληψη ότι  οι εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι αυστηρά  ποιοτικές και με γνώμονα το καλλιτεχνικό κριτήριο κατόρθωσε να συνδυάσει  την ψυχαγωγία με τη διασκέδαση μέσα από τις αληθινές αξίες της τέχνης στη χώρα μας.

 Έτσι τα τελευταία  χρόνια μόνο στην Αθήνα έχουν παρακολουθήσει τις παραστάσεις  μέσα στο Θέατρο Κνωσός περισσότεροι από 500.000 θεατές.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...