Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Χαλκίδα: Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων με... αδυναμία στα δίκυκλα

Σπείρα ανήλικων που έκλεβε συστηματικά μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις νεαρούς, ηλικίας 15, 14 και 15 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και κλοπής τροχοφόρου.

Επίσης ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη νεαρός που κατηγορείται για συμμετοχή στις κλοπές των δικύκλων αλλά και ένας 13χρονος ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής.

Οι δύο τελευταίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης της αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως γράφει το EVIAZOOM, το μεσημέρι της Παρασκευής οι τρεις συλληφθέντες έκλεψαν μία μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 58χρονου, που ήταν σταθμευμένη έξω από το σπίτι του στη Χαλκίδα και διέφυγαν με αυτή.

Στην προσπάθειά τους όμως να ξεφύγουν ο ένας από τους δύο 15χρονους έπεσε από το δίκυκλο, χωρίς να τραυματιστεί και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, που είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό και είχαν σπεύσει το σημείο.

Παράλληλα οι δύο συνεργοί του το έβαλαν στα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση, εγκαταλείποντας την μοτοσικλέτα, η οποία δόθηκε στον ιδιοκτήτη της έχοντας υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές .

Από την έρευνα προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν μετά από έρευνα στα σπίτια τους και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε ο ένας από τους δύο 15χρονους συλληφθέντες, μαζί με τον 14χρονο και έναν ακόμη συνομήλικο συνεργό τους, που ταυτοποιήθηκε, είχαν δημιουργήσει σπείρα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά έκλεβαν μοτοσικλετες και μοτοποδηλάτα από διάφορες περιοχές της Χαλκίδας.

Στη σπείρα συμμετείχε και ο δεύτερος 15χρονος που συνελήφθη κατα την απόπειρα της μοτοσικλέτας του 58χρονου.

Τα κλεμμένα δίκυκλα τα πωλούσαν στον 13χρονο συνεργό τους, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής.

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, τα μέλη της σπείρας διέπραξαν τουλάχιστον 17 κλοπές δικύκλων, από τα οποία τα 13 έχουν ήδη βρεθεί και επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους.

Σε εσωτερικούς και υπαίθριους χώρους στην περιοχή της Κανύθου Χαλκίδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εξαρτήματα που ανήκουν σε ορισμένα από τα κλεμμένα δίκυκλα.

Τις έρευνες και προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των μελών της σπείρας και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και διατάχθηκε η κράτησή τους και η παραπομπή τους την Δευτέρα ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...