Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ο Αναγνωστάκης για τους οικοδόμους και τον ΟΑΕΕ

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης με αφορμή έγγραφο του  Συλλόγου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων  Χαλκίδας και Περιχώρων, που αφορά  την ύπαρξη ειδικού λογαριασμού του ΙΚΑ, για την πληρωμή των αποδοχών αδείας και του επιδόματος αδείας.

«Βιωσιμότητα Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών».

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση  σχετικά με τη βιωσιμότητα λειτουργίας του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Η ερώτηση έγινε στη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς κρίνεται πως  η προωθούμενη ρύθμιση για  εξόφληση οφειλών προς τον Οργανισμό, αποκλείει πολλούς επαγγελματίες από τη δυνατότητα υπαγωγής σε αυτήν.


Λόγω της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης, που βιώνει ο κλάδος των ελεύθερων επαγγελματιών, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός, αν υπάρχει η πρόθεση να αποσυνδεθεί η θεώρηση βιβλιαρίων, από την ασφαλιστική ενημερότητα και αν υπάρχει η πρόθεση γενίκευσης παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες χωρίς προϋποθέσεις. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...