Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Μουσικοχορευτικές Γέφυρες Κρήτης - Πόντου

Οι Σύλλογοι Εύβοιας, Κρητών «Ο Ψηλορείτης» και Ποντίων «Οι Κομνηνοί», σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), παρουσιάζουν την εκδήλωση λαογραφικού χαρακτήρα με τίτλο: «Μουσικοχορευτικές Γέφυρες ΚΡΗΤΗΣ – ΠΟΝΤΟΥ».

Κρητικοί και Πόντιοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διάσωση της κοινής τους παράδοσης.

Η επιθυμία εκείνων που ζητούσαν να γίνει μία κοινή εκδήλωση των συλλόγων των Κρητικών και των Ποντίων στην Χαλκίδα πρόκειται να ικανοποιηθεί.

Οι δύο σύλλογοι ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν μία ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση, με τον τίτλο: «Μουσικοχορευτικές γέφυρες Κρήτης-Πόντου». Όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος από τον τίτλο της εκδήλωσης, στόχος της θα είναι η ανάδειξη των κοινών στοιχείων που έχουν οι Κρητικοί και οι Πόντιοι στη μουσική και στο χορό.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 8,30 μ.μ. στο θέατρο "Ορέστης Μακρής| στο Πάρκο Λαού , Πόντιοι και Κρητικοί τολμούν  μία νέα αρχή. Αποφάσισαν να συνεργάζονται σε πολιτιστικό επίπεδο και όχι μόνο, έτσι ώστε να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα και να περνούν τα μηνύματα που θέλουν, μέσα από την ανάδειξη της παράδοσης, των ηθών και των εθίμων τους. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...