Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

H Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στη Χαλκίδα

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στη Χαλκίδα. Η επιτυχία της συγκέντρωσης ήταν το αποτέλεσμα των αδιάκοπων και αταλάντευτων προσπαθειών που κατέβαλαν το προηγούμενο διάστημα οι ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ., πραγματοποιώντας περιοδείες και εξορμήσεις στις βιομηχανικές μονάδες και στους εργασιακούς χώρους συνολικότερα της περιοχής.


Εξάλλου, αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα απέργησαν και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής, όπως η Λάρκο, η Πεσινέ και η ΕΑΒ. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης απεύθυναν χαιρετισμό η Στέλλα Τσιτίνη από την Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ), ο Γιώργος Κατηφόρης σαν πρόεδρος του συλλόγου οικοτρόφων του ΤΕΙ Χαλκίδας και ο Παναγιώτης Τραγουλιάς από τη γενική γραμματεία ένωσης εργαζομένων στα τσιμέντα Χαλκίδας. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Αντώνης Κούκουρας, σαν μέλος της γραμματείας του Π.Α.ΜΕ., μέλος του συμβουλίου της ΓΣΕΕ και της διοίκησης του εργατικού κέντρου Χαλκίδας. Ακολουθούν αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία:



«…Αυτό κάνουμε κι εμείς εδώ σήμερα, από τη μαζική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Χαλκίδας. Αυτό κάνουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι στις 81 συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ταξικό κίνημα σήμερα σε όλη τη χώρα.

Είναι η βροντερή απάντηση στους σταθερούς σχεδιασμούς για ευνουχισμό της Πρωτομαγιάς από την εργοδοσία και την κυβέρνηση.

Από το βήμα της σημερινής μας απεργιακής συγκέντρωσης θα θέλαμε να στείλουμε μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους εκατοντάδων εργοστασίων και επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα που παλεύουν για να μην περάσουν τα σχέδια των εργοδοτών για απολύσεις, για μειώσεις μισθών, για κλείσιμο εργοστασίων, που παλεύουν για την υπογραφή ΣΣΕ.…»

«…Όλα τα παραπάνω συνδέονται: Το κλείσιμο των εργοστασίων, η Μανωλάδα, το κτήριο Ράνα Πλάζα στο Μπαγκλαντές, είναι αποτέλεσμα της ακόρεστης δίψας των καπιταλιστών για μεγαλύτερα κέρδη. Είναι αυτό που πραγματικά εννοούν όταν μιλάνε για ‘’ανάπτυξη’’.

Αναδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο ότι στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ο παραγωγός του πλούτου είναι κόστος για τους εκμεταλλευτές και αναλώσιμο είδος η ζωή του. Κριτήριό τους είναι το κέρδος και ποτέ δεν πρόκειται να αποκτήσουν ανθρώπινο πρόσωπο.

Αναδεικνύεται ότι οι καπιταλιστές δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στα κέρδη τους, ότι είναι έτοιμοι να κάνουν και το μεγαλύτερο έγκλημα για αυτά, είτε πρόκειται για κανονικό θάνατο, είτε πρόκειται για ‘’θάνατο εν ζωή’’ όπως είναι το 1,5εκ. ανέργων στη χώρα μας…»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...