Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ιστιόφορο κατά... γέφυρας Χαλκίδας

Τις βραδινές ώρες χθες το Ιστιοφόρο «ΜΠΑΓΚΕΡΑ» Ν.Π. 7609, με κυβερνήτη 54χρονο αλλοδαπό και έναν 66χρονο αλλοδαπό επιβάτη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα του διαύλου, με αποτέλεσμα να προσκρούσει με το ιστίο του στα μεταλλικά μέρη της συρταρωτής γέφυρας του πορθμού Ευρίπου, η οποία παρέμενε κλειστή για τη ναυσιπλοΐα.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν το ολικό σπάσιμο του ιστίου του «ΜΠΑΓΚΕΡΑ» ενώ στη συνέχεια το Ιστιοφόρο διήλθε της γέφυρας του πορθμού πλέοντας ακυβέρνητο στη βόρεια λιμενολεκάνη.


English: View of the city and the old Evripos ...
 (Photo credit: Wikipedia)
Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσε η λάντζα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ» Ν. Αντίκυρας 05 με επιβαίνοντα και στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, η οποία αφού προσέγγισε το σκάφος το οδήγησε και το προσέδεσε με ασφάλεια στην προβλήτα Αγίου Νικολάου βόρεια του Ευβοϊκού.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός των επιβαινόντων του Ιστιοφόρου και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...